Kulturmødet sprudler af rytmisk musik

Rytmen hedder KulturPladsens scene for rytmisk musik i 2016. Her præsenteres omkring 20 grupper inden for rytmisk musik – og som vanligt spænder genrene vidt: børnekor, klezmer, soul, funk, rock, jazz, salsa, folk, pop, world og meget andet. Og musikken bringer os som sædvanligt rundt i verden – bl.a. til Grønland, Ghana, Skotland, Irland, New Orleans, Hjeds, Island og mange andre steder.

På Kulturmødet kan deltagerne opleve Kidmo Laren, som er en ny multikulturel gruppe dannet på baggrund af et initiativ i Gellerupparken i Aarhus, hvor musikere fra Mellemøsten og Europa gik sammen for at skabe ny musik på tværs af musikalske skel. Rasmus Lyberth er kendt af mange danskere som formidler af grønlandsk digtning og kultur med sin karakteristiske stemme. Han har sit band med på Kulturmødet.

David Orlowsky Trio

David Orlowsky Trio

David Orlowsky Trio, international kendt trio med bopæl forskellige steder i Tyskland, spiller medrivende og energisk klezmer-musik, mens Liga Latina spiller latinamerikansk og cubansk musik med folkemusikalske undertoner. Mizgin er en kurdisk sanger og saz-spiller, der synger kurdisk folkemusik, men også mestrer arabisk, tyrkisk og dansk. Hun inspireres af samarbejdet med tablas-spilleren Anders Honorés baggrund i vestlig jazz og rock og violinisten Sened Sabani, der er roma fra Kosovo. Engelsk/skotske The Islanders spiller irsk og skotsk folkemusik, mens det danske band Christian Riisgaard & Valfart kommer med nordisk folkemusik med bl.a. hardingfele, fløjte og harmonika.

Men folk kan også møde den populære duo Souvenirs, der netop har udgivet en ny cd med tekster af Lone Hørslev.

Deltagere på Kulturmødet kan opleve sangerinden Rikke Bruhn, der underholder med både sin klassiske countryblues sange og hendes egen soul/jazz/afro/funk/r’n’b-musik. Derudover optræder også sangskriver Feridah Rose, de netop udnævnte tre vinderen af DR- Karrierekanonen: Dør nr. 13, k-Phax og Lærke Emilie, samt DR Juniorkoret.

Royal Garden Jazz Band

Royal Garden Jazz Band

På Kulturmødet kan man opleve Royal Garden Jazzband, der i år kan fejre deres 60 år. Jubilæet fejres fredag den 26. august, men dagen efter stiller de jubilerende og bedagede herrer op i rytme-teltet. Ensemblet Jazz-prom leverer swing og pop, men vil også underholde Kulturmødets gæster med nogle af tidens populære numre.

Line Kruse Kvartet kan både klassificeres som ”rytmisk” og ”klassisk”. Violinisten Line Kruse er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, men flyttede efter sin uddannelse til Paris, hvor hun har skabt en international karriere, bl.a. med sin egen musik, der bevæger sig rundt i jazz, nordisk folketone, klassisk og meget andet. Line Kruse gæster Kulturmødet med sit nyeste projekt Hidden Stone.

Under den store hat KulturDanmark, der viser det danske kulturlivs frodige underskov af amatører, findes der naturligvis også en mængde rytmisk musik, bl.a. på Kirketorvet og KulturFjorden. .

Forfatter

Related posts

Top