Kulturmødet på vej imod underskud

Selvom årets Kulturmødet på Mors næsten fordoblede deltagerantallet, har økonomien ikke helt kunnet følge med.

Kulturmødet har nemlig fået afslag fra tre ud af fire fonde, og det betyder, at økonomien er under pres, fortæller Lauge Larsen, der er formand for Morsø Kommunes Børne- og Kulturudvalg:

Den politiske pedant til Kulturmødet er Folkemødet på Bornholm. Og her giver både staten og Kommunernes Landsforening økonomisk støtte, og det kunne Lauge Larsen også godt tænke sig skete på Mors:

Får man ikke de sidste fondsmidler hjem, vil underskuddet lande på omkring en halv million kroner, der deles mellem Region Nordjylland og Morsø Kommune.

Flere end 10.000 gæstede årets Kulturmødet og det var en fordobling af deltagerantallet på et enkelt år, og Kulturmødet betyder totalt udsolgte overnatningssteder samt travlhed i restauranterne i de dage, hvor arrangementet foregår.

Turistchef Bente Kristensen har tidligere sagt, at arrangementet er uvurderligt for øen og hun bakkes iøvrigt op af Borgmester Hans Ejner Bertelsen, der tidligere har udtalt, at Kulturmødet er en af de vigtigste brikker i brandingen af Mors i forhold til resten af Danmark.

Forfatter

Related posts

Top