Kulturmødet Mors klar med program: – Gåture skal sætte tankerne i bevægelse

Kulturmødet Mors præsenterer i dag et nyt format, der med kunsten som inspiration sætter tankerne i gang hos danskerne.

Formatets program er et landsdækkende projekt, hvor 30 kendte kunstnere og kulturpersoner er værter for en gåtur rundt i hele landet. Tankegang, som projektet hedder, er det første element i en række initiativer, der præsenteres af Kulturmødet i 2021.

Som del af DR’s bevægelsesår giver Kulturmødet med andre ord danskerne mulighed for at komme med på kulturelle gåture i hele landet. En række kunstnere og kulturpersonligheder har på forhånd bestemt en rute og et tema for turen, der betyder noget for dem. Det eneste der forventes af danskerne er, at tankerne får frit spil.

– Forestil dig at gå dødsruten i København med tv- og radiomanden Mikael Bertelsen, eller en gåtur med musiker Marie Højlund i Aarhus, om hverdagens overhørte magi. Entreprenøren Claus Meyer byder dig velkommen til sit Lolland, musiker Katinka tager på rundtur på Christianshavn i København, radioværten Carsten Jensen går i barndommens og fiktionens Marstal og Mors-digteren Knud Sørensen sender dig ud i det landskab, han elsker, skriver Kulturmødet lokkende i en pressemeddelelse.

Idéen med projektet er at sætte krop og tanker i bevægelse på en alternativ måde, uanset hvor i landet man befinder sig.

– Der er ikke noget som en gåtur, der kan give luft til nye refleksioner. Med projektet Tankegang sætter vi kroppen og tankerne i bevægelse på en anderledes måde. Her kan du møde kunstnerne helt tæt på og bliver inspireret til andre samtaler med dine venner – eller mennesker, du endnu ikke har mødt. Præcis det, tror jeg, at mange har brug for lige nu, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Kulturmødet i nye formater i 2021
Kulturmødet er kendt for at præsentere en lang række markante kunstnersamtaler, når mere end 30.000 gæster hvert år mødes på Mors i august. Og det nærværende møde mellem publikum og kunstnere tager Kulturmødet til foråret ud i andre omgivelser, hvor den traditionelle scene er nedbrudt og samtalen foregår til fods.

– I 2020 blev vi tvunget til at tænke nyt og lade Kulturmødet udkomme i et digitalt format. Coronapandemien har givet os en unik mulighed for at eksperimentere med andre måder at skabe kultursamtaler på, og den kreative energi ønsker vi at fastholde også her i 2021, lyder det fra Trine Bang.

Kulturmødet Mors udkommer i 2021 i tre kapitler, hvor Tankegang blot udgør det første kapitel. Man kan derfor også glæde sig til det andet kapitel, når Kulturmødet går i luften med et digitalt samtaleprogram i dagene 19.-21. august og samtidig præsenterer en perlerække af kunstoplevelser på Mors. Det tredje kapitel udgøres af fagprofessionelle symposier og konference til efteråret.

Se hele programmet, og tilmeld dig helt gratis, HER.

LÆS OGSÅ:

Kulturmødet bliver en del af stor DR-satsning

 

Foto: Ulrik Jantzen

Forfatter

Related posts

Top