Kulturmødet Mors er tilbage for fuld udblæsning

Efter to år med hybrid-versioner i skyggen af corona, vender Kulturmødet i år tilbage som fysisk begivenhed fra torsdag den 25. august til lørdag den 27. august. Samtidig bliver Kulturmødet større end nogensinde blandt andet med åbningen af et nyt område for unge og en udvidelse af programmet med lørdag aften. Kulturmødet åbner i dag for open call til alle, der har lyst til at bidrage til programmet 2022, samtidig løfter Kulturmødet sløret for de 5 temaspor, der skal indramme samtaleprogrammet.

Kulturmødet åbner i dag for, at kunstnere, kreative ildsjæle og organisationer kan byde ind med indhold til programmet for Kulturmødet 2022.

Interessen for at være en del af Kulturmødet 2022 er allerede rigtig stor og planlægningen godt i gang. Nu glæder os til at høre fra kulturlivet de kommende måneder. For én ting er sikkert, i år planlægger vi et stort fysisk møde på Mors, hvor vi kan mødes om kunsten og kulturen. Vi kører ikke med en plan b, siger direktør for Kulturmødet Trine Bang.

Og Kulturmødet glæder sig til igen at invitere tusinder til Mors, der i 2019 havde omkring 30.000 besøgende.Vi har brugt de sidste to år på at skabe nye partnerskaber og udkomme i alternative publikumsformater. Det har vi fået rigtig meget ud af, og vi har gjort os nogle værdifulde erfaringer. De erfaringer bringer vi nu ind i vores planlægning. Det giver os et frisk blik på Kulturmødet og er med til at sparke til en spændende udvikling, udtaler Trine Bang.

Der er deadline for ansøgninger d. 1. marts 2022. Læs mere om det på Kulturmødets hjemmeside.

5 temaspor indrammer samtaleprogrammet

Vi står i en tid, hvor den gamle verden er under forandring, og den nye verden stadig står åben. Det er tydeligt, når vi taler om en grøn fremtid, men også på større samfundsspørgsmål som fx opbrud i magtstrukturer, kønsidentitet og polarisering i den demokratiske samtale.

Med CULTURE MATTERS som mind-set står Kulturmødet fast på, at kunst og kultur er afgørende for vores samfund, vores fællesskaber og den fremtid, vi ønsker at skabe. At det er med kunsten og kulturen, vi bliver klogere på verden, bevarer nysgerrigheden, modet til at stille kritiske spørgsmål og får inspiration til at gentænke løsninger på fremtidens udfordringer.

Årets fem temaspor er drivkraft og inspiration for årets program. Temasporene er: Næste generation, Samfund og demokrati, Publikums- og forretningsudvikling, En grøn fremtid og Fremtidens teknologi- og medievirkelighed.

Læs mere om årets temaer på Kulturmødets hjemmeside.

Nyt område dedikeret unge stemmer ser dagens lys

Særligt temaet Næste generation fylder allerede meget i udviklingen af 2022 udgaven. Kulturmødet har helt fra begyndelsen haft fokus på unge stemmer, og i 2019 blev der åbnet for en overnattende ungecamp med 200 unge fra hele landet ligesom Kulturmødet prioriterede mindst én ung stemme i paneldebatterne. Det er den udvikling, Kulturmødet står på skulderne af, og som man ønsker at fortsætte.

Vi har i mange år præsenteret et ungeområde ved kulturfjorden, som bare er vokset og vokset. Det vil vi gerne, at det skal gøre endnu mere, ligesom vi gerne vil have de unge tættere på Kulturmødets hjerte. Vi flytter derfor teltpælene og åbner et nyt ungeområde, der bliver placeret tættere på Kulturmødets hovedscene. Vi tror på, at det styrker koblingen mellem generationer, inspirationer og viden og så giver det masser af plads til at vokse de næste år, fortæller direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Forfatter
Top