KulturMødet klar med lokalt optaksmøde

Som optakt til Kulturmødet Mors 2016 inviterer Kulturregion Midt og Vestjylland i samarbejde med Skive Kommune til debatmøde på Krabbesholm Højskole onsdag den 18. maj kl. 17.00-20.30.

Temaet er litteraturen.

At læse er at blive forført. At skrive er at forføre. Det allermest inspirerende i forhold til at skrive er at læse. Og det allermest inspirerende i forhold til at læse er, at man får sat ord på det, man ikke før havde ord for.

Litteratur handler om det hele. Kærlighed, troløshed og venskab. Oplevelser af sorg og svigt. De store og vigtige forhold i tilværelsen – og livets daglige trivialiteter.

PROGRAM
Kl. 17.00 bliver der lejlighed til at møde tre forfattere og en forlægger:

IDA MARIE HEDE: Performance
Ida Marie Hede er født i 1980 og uddannet fra Forfatterskolen i 2008. Debuterede i 2010 med tekstsamlingen ”Seancer” og har siden bl.a. udgivet en samling af eksperimenterende kortprosatekster ”Det kemiske bryllup”, som bl.a. handler om to tvillingepiger, der fødes i en forladt højttaler. Arbejder med tekst, billede og performance.

KNUD SØRENSEN: Oplæsning
Knud Sørensen er født i 1928 og uddannet landinspektør. Har boet på Mors i mere end 40 år. Debuterede i tidsskriftet Hvedekorn i 1952 og har siden da udgivet en hulens masse bøger, senest “Mere endnu” fra 2015, en digtsamling, der spejler natur og mennesker og samspillet mellem dem.

PEDER FREDERIK JENSEN: Oplæsning
Peder Frederik Jensen er uddannet bådebygger og tog i 2006 afgang fra Forfatterskolen. Debuterede i 2007 med “Her står du” og har senest udgivet den stærkt anmelderroste roman “Vold” i 2016.

JAKOB SANDVAD: Forlagsstrategier
Jakob Sandvad er direktør for forlaget Gladiator, et nyt forlag som bryder med den etablerede forlagsbranche. Med en anden udgivelsespolitik, større honorar til forfatterne, nyt litterært tidsskrift, ny litteraturhistorie og flere forskellige forfatterskoler.

Kl. 18.45: Vegetarmiddag med et glas vin serveret af Krabbesholms køkken.

Kl. 19.30: Debat om litteraturen og læserne
Paneldiskussion med de tre forfattere, Jakob Sandvad og Krabbesholms forstander Kurt Finsten.
Debat og diskussion:

Vi spørger til, hvordan litteraturen møder sine læsere. Og til, hvordan læserne møder litteraturen.
Vi vil åbne det litterære felt og se på, hvordan litteraturen kan spille sammen med andre kunstformer som maleri, grafik, fotografi, video, musik, performance.

Som oplæg til debatten vil Kurt Finsten fortælle om højskolens nye litteraturlinje og præsentere Krabbesholms/Gladiators første udgivelse: 100 MANIFESTER bd. 1, som mødets deltagere vil modtage et eksemplar af.

Optaktsmødet er arrangeret af Krabbesholm Højskole i samarbejde med Skive Kommune, Kulturregion Midt og Vestjylland og Kulturmødet Mors.

Kilde : Kulturmøde, Pressemeddelelse

Fotograf: Martin Berger (Creative Commons)

Forfatter

Related posts

Top