Kulturmødet kastede lys over kulturlivets aktuelle udfordringer

I en tid med restriktioner og forsamlingsforbud formåede Kulturmødet Mors, som blev afviklet i sidste uge, alligevel at samle tilskuere fra hele landet for at sætte fokus på kulturen gennem et digitalt format. Her var årets helt store temaer, hvordan kulturbranchen skal organisere sig i en krisetid, og hvilken samfundsmæssig betydning kulturen har i coronasituationen.

Vigtigheden af fornyelse i branchen blev flere gange fremhævet som et afgørende redskab for kulturlivets videre overlevelse, ligesom samarbejder på tværs af organisationer og i erhvervslivet skal prioriteres.

– På trods af en tid, hvor kulturen har store udfordringer, viser Kulturmødet endnu engang, hvilken værdi kunst og kultur har for vores samfund. Selvom vi måtte transformere arrangementet og mødes digitalt, har flere end 15.000 kunst- og kulturdedikerede publikummer alligevel taget del i 80 live-debatter og kunstnersamtaler, og det glæder mig at mærke den enorme opbakning, udtaler Kulturmødets direktør, Trine Bang i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

– I år har vi formået at kaste lys over kulturlivets aktuelle udfordringer, og vi er lykkedes med at sætte kunst og kultur på dagsordenen i andre brancher som sundhed, erhverv og byudvikling. Præcis den samtale på tværs af brancher er afgørende for, at vi kan gøre kulturdebatten relevant for hele Danmark.

– Vi lever i en tid, hvor eksperimenter er nødvendige for gentænkning af oplevelser og formater. Der er ingen tvivl om, at det digitale kulturmøde giver os nye muligheder for at udvikle kulturmødet i fremtiden. Det glæder jeg mig til.

Også Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen og Ulla Astman, Regionsrådsformand for Region Nordjylland, ser med stolthed tilbage på årets Kulturmøde:

– Det har været et spændende Kulturmøde, som jeg er stolt over, er lykkedes så flot. Jeg har naturligvis savnet fysisk at kunne være vært for de mange besøgende på Mors. Til gengæld har årets digitale udgave vist os, at kulturen ikke lader sig begrænse. Vi har fået nye muligheder, vi har genåbnet kultursamtalen, og vi er kommet i dialog med nye stemmer. Alt sammen erfaringer, som vi tager med videre, når vi igen får mulighed for at mødes på Mors, udtaler borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen: Sammen igen

Tak for et godt digitalt Kulturmøde. Nu ser vi frem mod tredje kapitel: Sammen igen. Glæd dig til et stærkt program, der finder sted på Mors og strækker sig over hele efteråret.Vi starter allerede d. 5. september, hvor Kira Skov og Nordic String Quartet gæster Nykøbing Mors Kirke.Se hele programmet på www.kulturmodet.dk.

Slået op af Kulturmødet i Lørdag den 22. august 2020

– Oven på et forår fyldt med aflysninger, krisehåndtering og ting, der skulle udskydes, er jeg virkelig glad for, at det er lykkedes at afholde Kulturmødet digitalt. Jeg er imponeret over, at det igen er lykkedes at samle så mange mennesker omkring kulturen – både online i debatterne og i mindre forsamlinger ved streaming-arrangementer i hele landet. Det vidner om, hvor meget vi har brug for kunsten og kulturen – både som mennesker og som samfund. Kulturmødet har i år bevist, at samtalen og kunsten stadig kan inspirere og være nærværende, selv om den opleves gennem en skærm, udtaler Ulla Astman, Regionsrådsformand for Region Nordjylland.

Forfatter

Related posts

Top