Kulturmødet indhylles i betagende kunst

Den 24. til 26. august er det femte gang, at Kulturmødet afvikles på Mors. I løbet af de forgangne år er begivenheden vokset fra 7.000 deltagere i 2013 til hele 20.000 sidste år. Kulturmødet har således manifesteret sig som Danmarks mest markante begivenhed, når det kommer til at sætte dagens og fremtidens kunst og kultur på den landsdækkende dagsorden.

Billedkunsten har en helt særlig rolle på Kulturmødet. For her er ikke blot tale om enkeltstående oplevelser, men også om den fantastiske udsmykning af hele området.

Således kan folk glæde sig til den flotte billedbue med 30 motiver udført af Corner-kunstnere. Hvert enkelt motiv måler 125×125 centimeter, og som en form for triumfbue vil billedbuen fungere som en indgangsport til Kulturmødet.

Kunstnersammenslutningen Corner blev stiftet i 1932. Medlemmerne arbejder med tegning, grafik, maleri, skulptur, fotografi, film og installationer og er aktive på kunstscenen – i både Danmark og udlandet.

Smukke og videnskabelige lysinstallationer
Rey Gonzales vil bidrage med et stort vægmaleri, og ved Musikpladsen og Fjorden vil der være smukke og videnskabelige lysinstallationer.

Én installation hedder Neurons, og den består af flere modulære neuronenheder suspenderet i luften, som reagerer på menneskelig tilstedeværelse og skaber et dynamisk landskab af pulserende lys, der ligner de elektrokemiske signaler imellem nerveceller.

Den anden installation hedder Luminescence: Om det end er små væsner, som dvæler i skovens dyb eller spøgelser, der ligger på lur, er dets betydning i hænderne på beskueren, og dets mening er at fostre samtale mellem gæsterne til Kulturmødet.

Bag begge installationer står Art & Technology på Aalborg Universitet.

’Kjøwenhavnere’ og ’bonderøve’ skaber fælles kunstværk
Kulturmødets mere traditionelle udstillinger vil præsentere kunst af Kirsten Klein (foto), Erik Heide (skulptur) og Niels Rahbek (skulptur, fyrtårn og karikaturtegning).

Man vil også kunne opleve den kunstneriske begivenhed Øst møder Vest, hvor ti kunstnere fra Østdanmark og ti kunstnere fra Vestdanmark mødes og maler i fællesskab. Præmissen lyder som følgende:

”I vores lille land er der stor forskel på, hvad og hvordan vi oplever – og hvad ’kjøwenhavnerne’ i øst og ’bonderøvene’ i vest tænker om hinanden. Men er vi så forskellige, som vi går og tror?”
Resultatet vil være et fælles værk, hvis titel vil matche dette års tema: At lukke op.

Det komplette program offentliggøres den 1. august. Følg med på www.kulturmoedet.dk.

Foto : Lars Dahl Photography

Forfatter

Related posts

Top