Kulturmødet er slut for i år: – Tak for denne gang

I fire dage oplevede godt 9000 mennesker dans, musik, litteratur meget mere kultur på Mors. Kulturmødet Mors melder om fulde huse til stort set alle arrangementer.

Ud over de 25 debatter, som man kunne følge med i live derhjemme, bød programmet på ca. 40 kunst- og kulturoplevelser rundt om på Mors.

Kulturmødet foregik nemlig ikke kun i Nykøbing, men fx også på Højriis Slot, i Tørreladen ved Skarrehage Moler og i landsbyerne Karby, Øster Assels, Flade og Øster Jølby. Derudover var der fællessang på havnen og på Hanklit, og i Gå med jazz kunne publikum opleve intime koncerter under åben himmel ved Østerstrand.

– Det har været utrolig dejligt igen at kunne samle folk på Mors. Vi fik jo lov til at være 3000 mennesker over to aftener til koncert og fællessang foran Folkescenen. Sådan et fællesskab kan kun opstå, når vi oplever kunsten skulder ved skulder, lyder det fra Kulturmødets direktør, Trine Bang.

Folkedans foran Folkescenen. Foto: Per Bille

Et andet højdepunkt, hun fremhæver, var, da 500 skolebørn fredag formiddag var til grøntsagsparade med børn og flamenco-artister fra Kulturmødets spanske venskabsby, Jerez de la Frontera.

Foto: Per Bille

Som altid på Kulturmødet gik de kulturelle oplevelser hånd i hånd med samtaleprogrammet.

– Mors og kulturen er virkelig er blevet sat på dagsordenen både lokalt og nationalt. Jeg er især glad for, at Ane Halsbo-Jørgensen brugte sine første dage som kulturminister på at komme til Mors og indvie os i sine tanker om fremtidens kulturpolitik, fortæller Trine Bang.

Også borgmester i Morsø Kommune og formand for Kulturmødet, Hans Ejner Bertelsen, er tilfreds.

– Vi har god grund til at være stolte over Kulturmødet på Mors. Der var noget for enhver smag, og det var der heldigvis virkelig mange, der benyttede sig af. Jeg glæder mig allerede til Kulturmødet Mors 2022. Det bliver et overflødighedshorn af oplevelser, hvor kun fantasien sætter grænser, og det bliver et kulturmøde, som vi kender det fra før coronaen. På Mors er vi parate til at slå dørene op og byde velkommen den 25. august 2022.

Direktør for Kulturmødet Trine og Bang og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Per Bille

Kulturmødet 2021 er slut, men så alligevel ikke helt alligevel. D. 17. oktober inviteres der i samarbejde med Skaldyrshovedstaden til jagtmiddag i Legind Bjerge. På menukortet er vildt, skovens bær og klassisk hornmusik. Billetterne bliver sat til salg d. 1. september kl. 12.

Galleri

Fotos: Per Bille

Forfatter

Related posts

Top