Kulturmødet bliver en del af stor DR-satsning

Kulturmødet Mors gik i 2020 for første gang i luften med et digitalt samtaleprogram, som en direkte konsekvens af corona-situationen.

Nu er den store, traditionsrige kulturbegivenhed igen klar med et nyt format, der skal sætte tankerne i bevægelse over hele landet. Det sker, når Kulturmødet fra 24. april – 2. maj går foråret i møde med det landsdækkende projekt “Tankegang”.

Kulturmødet inviterer med Tankegang danskerne med på kulturelle gåture i hele landet. Programmet byder på mere end 30 ture med kunstnere og kulturpersonligheder, der hver især har udvalgt en rute i et landskab – eller en by –, der betyder noget for dem. Hver gåtur har et tema, som giver inspiration til den fælles samtale undervejs.

– Det er med kunsten og kulturen, vi bliver klogere på verden og henter samtalestof, der løfter os nye steder hen. Der er samtidig ikke noget som en god gåtur, der kan give luft til nye refleksioner. Med projektet sætter vi kroppen og tankerne i bevægelse på en anderledes måde. Her kan du møde kunstnerne helt tæt på og bliver inspireret til andre samtaler med dine venner – eller mennesker, du endnu ikke har mødt, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Stor interesse fra kunstnere
Kulturmødet oplever stor interesse fra kunstnere og kulturpersonligheder for at være med.

Forfatter og instruktør Hassan Preisler har eksempelvis en stor forkærlighed til forfatteren Hans Kirk og bogen ‘Fiskerne’. Derfor tager Hassan til Gjøl i Nordjylland for at fortælle om, hvorfor netop den bog giver mening for ham. Publikum kan blandt også møde forfatter Dy Plambeck i skovene ved Kirkelte, forfatter Jens Blendstrup i Korsør Lystskov, musiker Marie Koldkjær Højlund i Aarhus, instruktør Sargun Oshana i København og digter Knud Rasmussen på Mors.

Kulturmødet er kendt for at præsentere en lang række markante kunstnersamtaler, når mere end 30.000 gæster hvert år mødes på Mors. Og det nærværende møde mellem publikum og kunstnere tager Kulturmødet til foråret ud i andre omgivelser, hvor den traditionelle scene er nedbrudt og samtalen foregår til fods.

– I 2020 blev vi tvunget til at tænke nyt og lade Kulturmødets udkomme i et digitalt format. Coronapandemien har givet os en unik mulighed for at eksperimentere med andre måder at skabe kultursamtaler på, og den kreative energi ønsker vi at fastholde, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Programmet til Tankegang offentliggøres d. 5. februar 2021. Tankegang er det første element i en række initiativer, der præsenteres af Kulturmødet for 2021.

Fakta
Tankegang er en del af DR’s satsning på at få danskerne i bevægelse i 2021. Kulturmødet er sammen med en lang række partnere med til at sætte fokus på at gå. Som den eneste præsenterer Kulturmødet kultur-gåture. Programmet løber af stablen d. 24. april til 2. maj.

Tankegang er støttet af Nordea-fonden.

Foto: Per Bille

Forfatter

Related posts

Top