Kulturmødet 2019 blev en kæmpe succes

Årets udgave af Kulturmødet Mors blev den hidtil største – i hvert fald målt på antallet af gæster.

Mere end 30.000 besøgende lagde vejen forbi i løbet af de 48 timer Kulturmødet varede. I år var der 550 gratis arrangementer på programmet.

– Kulturmødet viser, at kunst og kultur er en hjørnesten i vores samfund. I år har flere end 30.000 kunst- og kulturdedikerede publikummer taget del i mere end 550 arrangementer. Det er her, vi tager pulsen på, hvad der er aktuelt og relevant at diskutere lige nu, fortæller direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Borgmester for Morsø Kommune og formand for Kulturmødets bestyrelse Hans Ejner Bertelsen supplerer:

– Kulturmødet er født som en national begivenhed – som vi er stolte af, foregår på Mors. Det betyder noget for os – og det betyder noget for Nordjylland. Vi snakker ikke længere om, om vi skal gøre det igen, men mere om, hvordan kan vi være endnu bedre værter til næste år.

Kulturmødet formår at flytte grænser, skabe nye samarbejder og udfordre vores kulturholdninger. Det er både sundt for os som bor her, men nok også for alle dem vi møder. Vi har jo stadig lidt plads til flere, som vil nyde det gode liv på Mors året rundt.

Ulla Astman, regionrådsformand i Region Nordjylland og næstformand for Kulturmødets bestyrelse runder af:

– Når jeg ser mig omkring på Kulturmødet, bliver jeg igen i år imponeret over den store mangfoldighed – både hvad angår deltagernes sammensætning og de mange tilbud i programmet. Her er noget for alle. Man kan både få smagsprøver på nye oplevelser og fordybe sig i de mange vigtige emner inden for kulturdebatten netop nu, hvor der især er fokus på fælles sager som sundhed, klima og at skabe en bæredygtig udvikling.

Næste års Kulturmødet afvikles d. 20.-22. august.

Foto: Per Bille

Forfatter

Related posts

Top