Kronisk diarre og smerter: Nu afgøres Tommy’s fremtid

Førtidspension eller ressourceforløb? I denne uge tager Thisted Kommune stilling til, om den smerte- og diarréplagede Tommy Sørensen endelig får sin førtidspension – eller om han skal ud i flere måneders ressourceforløb. Det skriver Fagbladet 3F.

Tommy Sørensen har flere diskusprolapser og et kompliceret dobbelt benbrud i rygsækken. Og så har han de seneste fem år lidt af Hortons Hovedpine med konstante smerter og pinefulde anfald samt en kronisk diarré, som lægerne stadig ikke har fundet en behandling for.

Læge: Intet arbejde til Tommy
Tommy Sørensens læge siger, at der ikke findes et arbejde, han kan magte. Alligevel har Tommy Sørensen to gange fået afslag på førtidspension.

Første afslag faldt netop i oktober 2017, hvor Tommy Sørensen søgte om førtidspension. Han bliver i stedet påtvunget et ressourceforløb.

Nye regler giver håb
3F Thy-Mors beslutter i begyndelsen af sommeren 2018 igen at søge om førtidspension på Tommy Sørensens vegne.

Baggrunden er i følge Fagbladet 3F, at der nu dels er kommet nye og mere barmhjertige regler på førtidspensionsområdet: Ressourceforløb skal fra 1. juni kun tildeles, hvis der er “en realistisk forventning om”, at forløbet kan give borgeren en bedre mulighed for at arbejde. Dels har nogle af de tiltag, kommunen pegede på i ressourceforløbet, vist sig ikke at have nogen som helst effekt på den mureruddannede thybo.

En tur på genoptræningscenteret, som kommunen blandt andet har anbefalet, ender for eksempel med, at fysioterapeuten giver op efter to besøg.

Anbefaler at fortsætte i ressourceforløb
Behandling i varmtvandsbassin, som også er en af ingredienserne i ressourceforløbet, giver ikke meget mening for en diarréplaget mand. Og mentorforløbet, som kommunen også har anbefalet, har Tommy Sørensen direkte afslået.

– Det er derfor absurd, hvis Tommy skal trækkes igennem yderligere et år i ressourceforløb. Hans helbred bliver stadig dårligere. Det meste af dagen sidder han med et iltapparat i kælderen for at dulme toppen af hovedpinen, fortæller arbejdsskadesagsbehandler Hanne Frøjk Søvndal fra 3F Thy-Mors til fagbladet.

Det er kommunens pensionsudvalg, der i løbet af ugen kommer med en udmelding om, hvorvidt man kan bevillige Tommy Sørensen førtidspension eller ej.

Jobcenterets indstilling til udvalget er dog, at Tommy Sørensen skal fortsætte i et ressourceforløb.

Foto: Jens Bach

Forfatter

Related posts

Top