Kritik af minister: – En ansvarsfraskrivelse af en anden verden

Efter at have ventet på svar i en uge har Venstre’s erhvervs- og fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen, nu fået svar på sine spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht, i forbindelse med den planlagte automatisering af Vilsundbroen.

Svarene giver Torsten Schack Pedersen dog ikke meget for. Han kalder dem i stedet for “en ansvarsfraskrivelse af en anden verden”.

Egentlig ville Torsten Schack Pedersen have stillet sine spørgsmål til den ligeledes lokalt valgte erhvervsminister Simon Kollerup. Men det var ikke muligt.

Kollerup skrev nemlig tilbage i november måned 2016 i en opdatering på sin facebook-profil, at han er ”overbevist om, at en totalt automatisering og fjernbetjening af (Vilsund)broen vil svække vores lokale tryghed og sikkerhed.”

Men det ønsker transportministeren ifølge svaret til Torsten Schack Pedersen ikke at forholde sig til:

Torsten Schack Pedersen. Foto: Katja Holm

– I den konkrete sag forholder jeg mig til, at det er en beslutning, som blev truffet af den tidligere regering med Hans Christian Schmidt (V) som transport- og bygningsminister, og som den nuværende regering er ved at implementere.

Benny Engelbrecht understreger efterfølgende, at han ikke ønsker at gå nærmere ind i Simon Kollerups udtalelser, som “stammer fra tiden før, den nuværende regering trådte til”.

I forhold til thy- og morsingboernes bekymringer om tryghed og sikkerhed – bl.a. ved udrykningskørsel, hæfter Benny Engelbrecht sig ved, at der er blevet gennemført en forsøgsordning med fjernstyring, som viste, at sikkerheden var på samme niveau som ved lokal styring, at ordningen ikke førte til kritiske hændelser, samt at brovagterne var trygge ved ordningen.

Vildsundbroen skal sammen med en række andre klapbroer efter planen fjernstyres fra Aalborg fra årsskiftet.

LÆS OGSÅ:

Ingen hjælp fra minister: Beslutning om fjernstyring fastholdes

Foto: Vejdirektoratet

Forfatter

Related posts

Top