Kritik af lægehus på Thyholm

Den landsdækkende lægemangel er nu for alvor også slået igennem på Thyholm.

Her betyder manglen på en praktiserende læge, at Falck har overtaget lægehuset. Men Falck møder nu kritik af den tidligere regionspolitiker Esther Jakobsen. Til TV MidtVest fortæller hun, at hendes mand lider af prostatakræft, og derfor ofte skal til læge, men siden 1. april er det en ny læge, han møder næsten hver gang, han kommer til lægehuset:

–  Det er der ingen patienter, der kan være tjent med. Det er der ingen patienter, der kan holde til. At skulle gentage sin sygehistorie gang på gang, hvis man har en kronisk sygdom, siger hun.

Hos Falck afviser direktør, Linda Matzen, dog kritikken. Hun mener, at Falck lever op til de krav, der er stillet fra Regionens side. I kontrakten med regionen har Falck forpligtet sig til, efter en indkøringsfase på tre måneder, at sikre en eller to faste læger, som patienterne kan blive fortrolige med. Minimum i seks måneder af gangen.

– Når man starter en udbudsklinik op, så går der altså noget tid, før at man har fået bemandingen helt på plads, hvad angår lægerne, siger Linda Matzen til TV MidtVest.

Indkøringsfasen sluttede 1. juli, men Esther Jakobsen mener ikke, at Falck har fået styr på bemandingen endnu.

Forfatter

Related posts

Top