Krigere, falconer og handlende klar til vikingemarked

Når Thy Vikingemarked afvikles i Hanstholm i den kommende weekend bliver det med deltagelse af mere end 60 krigere,håndværkere og handlende.

Vikingemarkedet finder sted på Hanstholm Campings markedsplads, der ligger direkte ud til Nordsøen, som spillede en vigtig rolle for de nordiske vikinger.

– Havet gjordet det muligt at fiske, handle og samle de store krigsflåder for at drage på togt, forklarer Iben Ellerbæk fra foreningen Thy Vikingemarked.

Selvom det er første gang, markedet finder sted, er det lykkedes at samle mange forskellige vikinger, hvilket gør markedet ligeså spraglet og levende som fordums markeder.

Krigerskole
Thy Vikingemarked byder bl.a. på en krigerskole, hvor børn kan lære at kæmpe som en rigtig viking, og da markedet har deltagelse af krigere fra forskellige kampgrupper, kan en slåskamp i ny og næ ikke udelukkes.

Thy Vikingemarkeds eget succeskriterium er, at vikingerne og markedsgæsterne får et hyggeligt marked, og da vikingerne gerne formidler deres viden om vikingetiden, er det også muligt at blive klogere på den danske historie.

– Den største ubekendte faktor er antallet af markedsgæster. Vi ved ikke, om der kommer 200 eller 2000 gæster, for vi har ikke noget sammenligningsgrundlag. Andre markeder ligger enten på historiske steder med gravhøje, ringborge eller langhuse, eller også har markedsarrangørerne været kendte. Vi har og er ingen af delene. Til gengæld ved vi, at vi har marked næste år, for vi har allerede henvendelser fra vikinger, der har bedt om at blive skrevet op, fortæller Iben Ellerbæk.

Nordea Fondens lokalpulje støtter Thy Vikingemarked med 76.000 kroner. Pengene er bl.a. brugt til indkøb af et historisk korrekt vikingetelt og vikingedragter til frivillige hjælpere. Derudover støttes markedet af Sparekassen Thy, Revision Limfjord og Hanstholm Camping.

Foto: Iben Ellerbæk

LÆS OGSÅ:

Nyt vikingemarked ser dagens lys i Hanstholm

 

Forfatter

Related posts

Top