Kreative elever sikrede sig praktikophold i England

Lige siden HG-eleverne Trine Rybøl og Kristian Larsen hørte om muligheden for at komme tre uger i praktik i en virksomhed i Brighton, England, vidste de bare, at det skulle de med til – koste hvad det ville. Men pengene på SU er små og så gælder det om at være kreativ.

Både Trine og Kristian oplever, at pengene er små på SU – og det uagtet, at de er hver sit sted i livet. Trine har en voksen søn, mens Kristian bor på skolehjem og er godt i gang med sin ungdom. Men de var fast besluttede på, at pengene til praktikopholdet måtte findes.

– Så snart vi hørte, om muligheden for at komme i praktik i England, besluttede vi os for at gøre alt , hvad vi kunne for at komme med. Vi troede egentlig ikke at vi ville få et legat, men besluttede os for at søge alligevel – for man ved jo aldrig, fortæller Trine.

Udlandsophold batter både fagligt og personligt
Både Trine og Kristian håber på, at deres ophold i udlandet får en positiv effekt, når de efter sommerferien skal i gang med at søge læreplads.

– Jeg håber, at virksomhederne tænker, at jeg har mod på at prøve nye ting, er selvstændig og har selvtillid, når de ser, at jeg har været i praktik i en engelsk virksomhed i tre uger, fortæller Kristian.

De er også begge enige om, at de vil få en masse fagligt ud af at være i praktik i udlandet. ”

– Vi bliver jo englændere i tre uger, siger Trine mens Kristian tilføjer, at han tror, at han både sprogligt og kulturelt får en masse oplevelser med hjem. Ingen af de to elever har været i England før, så alene muligheden for at komme derover, er de galde for.

Kristian håber på at komme i praktik i en sportsbutik, mens Trine gerne vil i praktik et sted, der minder om XL Byg eller IKEA. Om ønskerne bliver opfyldt ved eleverne endnu ikke.

13 elever fra HG-Handelsskolen og Thisted Handelsgymnasium har søgt om at komme i praktik i en virksomhed i Brighton. Eleverne skal være væk i tre uger. De bor sammen i lejligheder og gennem alle tre uger er der en lærer med, som kan hjælpe, hvis der opstår problemer.
Eleverne skal selv betale for turen og får en udtalelse samt et Europass Mobilitetsbevis, når praktikken er overstået.

Forfatter

Related posts

Top