Kras kritik af Nationalpark Thy: For mange toiletter og for lidt natur

De danske nationalparker, herunder Nationalpark Thy, har brugt for mange penge på turisme – og for lidt på at passe på naturen. Så kontant er kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening. Det skriver DR Midt- og Vestjylland.

I går kunne Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark, fejre 10 års fødselsdag. Men den store dag afholdt ikke præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, i at rette en skarp kritik mod nationalparkernes forvaltning af penge og fokus:

Præsidenten mener, at nationalparkerne generelt har brugt for mange penge på at bygge stier, skilte og toiletter – og for lidt på at passe på naturen:

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding. Foto: Pressefoto

– Det er en generel tendens, at naturen slet ikke har haft fokus. Hverken i nationalparklovgivningen eller i de budgetter, der er lagt for de forskellige nationalparker, siger hun til DR.

Nationalpark Thy afviser kritik
Men leder af Nationalpark Thy, Else Østergaard Andersen, mener, at det er nødvendigt at lave skiltning og stier. Ellers kan det give bagslag for naturen.

– Man tiltrækker en masse mennesker, når man bliver udråbt som Nationalpark. Derfor er det vigtigt at lave stier og turistinformation, så folk ikke render rundt i tranens vigtigste yngleområde. Samtidig kan gode forhold være med til at sikre, at flere mennesker kommer væk fra byen og ud i naturen, siger Else Østergaard Andersen.

Alligevel tager hun kritikken til efterretning.

Derfor vil Nationalpark Thy også fremover have et større fokus på naturen, hvilket kommer til udtryk i parkens nationalplan for 2016-2022.

Foto : VisitNordjylland

Forfatter

Related posts

Top