Kraftig blæst puster solrig og tør uge i gang

Ugen starter blæsende og kølig, mens vejret gradvist bliver mildere og lunere, som dagene skrider frem.

Hele ugen vil forblive tør og solrig. Det melder vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø.

– Vi går en forholdsvis fredelig uge i møde, men det bliver temmelig blæsende i dag (mandag, red.) med hård kuling og kraftige vindstød. Særligt ude ved Vestkysten, siger han.

Temperaturen mandag når ifølge meteorologen ikke over otte til ni grader, mens det bliver “smukt solskinsvejr” med enkelte skyer i løbet af eftermiddagen.

– Fordi vi har så klart vejr, kan vi få ned til et par graders frost natten til tirsdag inde på landet. Ude ved kysterne holder vandet på varmen, siger Henning Gisselø.

Nattefrosten udebliver tirsdag, onsdag og torsdag, hvor der vil være knap så meget vind. Alle tre dage vil der både komme sol og skyer, melder meteorologen.

– Fredag skruer vi op for solen med masser af solskin og op til 13 til 14 grader. Det vil føles varmere end de andre dage.

– Vinden aftager, og skyerne er fraværende. Til gengæld kommer nattefrosten tilbage, siger Henning Gisselø.

Den seneste tid har budt på en del solskin og tørt vejr, hvilket kendetegner april.

– I denne uge fortsætter vi den tørre periode. April er den tørreste periode på året, så det er ikke usædvanligt, siger Henning Gisselø.

Han lufter desuden, at weekenden allerede nu ser ud til at blive ganske flot med solskin.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top