KPK hjælper håndværkerne med at løfte nye krav

Der er rygende travlt i byggeriet i øjeblikket.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggeomsætningen i 2020 forblev på et højt niveau trods corona, og DI Dansk Byggeri forventer at se en stigning i 2021. Det giver håndværkerne nok at se til samtidig med, at de også skal forholde sig til skærpede energikrav i bygningsreglementet, hvilket stiller større krav til viden og rådgivning om vinduer og døre.

Derfor har man hos Mors-virksomheden KPK Døre og Vinduer, der sælger sine produkter gennem håndværkerne, skruet op for hjælpen til sine kunder. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I den forbindelse har vinduesproducenten blandt andet sendt fysiske papirfoldere ud og sikret overskuelig information digitalt via deres hjemmeside:

– For os ligger der en vigtig opgave i at understøtte håndværkernes arbejde bedst muligt, og hvis vi som producent på nogen måde kan være med til at lette arbejdet, forsøger vi at gøre det. Derfor har vi kommunikeret tidligt ud, allerede da ændringerne blev varslet, og derudover har vi gjort meget ud af at give et hurtigt og overskueligt overblik over, hvad det betyder i praksis ude hos den enkelte tømrer – både fysisk via foldere og online, forklarer salgschef Peter Bechmann og fortsætter:

Salgschef hos KPK Døre og Vinduer Peter Bechmann.

– Herunder har der selvfølgelig også ligget en stor opgave i at tilpasse vores sortiment, så vi kan levere til den stigende efterspørgsel på vinduer og døre i energiklasse A og forsikre håndværkerne om, at vores produkter altid lever op til alle gældende krav.

De nye krav i tillægget til BR18 skulle efter planen være trådt i kraft den 1. januar i år, men blev som følge af coronapandemien og nedlukningen af syv kommuner i Nordjylland tilbage i november udskudt til den 1. februar 2021

De nye krav betyder bl.a., at der nu kun må monteres elementer i energiklasse A i helårshuse, og at man således nu i langt højere grad monterer dør- og vinduesløsninger med trelagsglas i stedet for tolagsglas.

Forfatter

Related posts

Top