Konservativt krav om en værdig død 

Hvis man rammes af en uhelbredelig sygdom, skal man have mulighed for en værdig død – også i Thy og på Mors. Derfor skal der laves et hospice i området.

Sådan lyder kravet fra De Konservative’s lokale folketingskandidat Torben Overgaard.

– Det er hjerteskærende, at borgere der er dødeligt syge af kræft, ikke har mulighed for at leve deres sidste tid i lokalområdet. I Nordjylland er der i dag hospicetilbud i Frederikshavn og i Aalborg, og det er for lidt, siger Torben Overgaard i en pressemeddelelse.

Han peger på, at med den øgede specialisering af sygehusets behandlingstilbud, færre senge og krav om højere effektivitet, er der større og større behov for, at der bliver et supplerende tilbud til de døende.

– Der skal være lighed i sundhed for alle og hospicetilbuddet er et svar på en værdig afsked med livet. Det har afgørende betydning for den døende men det betyder også rigtig meget for, hvordan man som pårørende kommer igennem forløbet og dermed også hvordan pårørende kommer videre med livet efterfølgende, og netop den værdige afsked med livet er i dag svært at sikre på de meget specialiserede sygehuse, hvor hele personalets fokus er at behandle patienterne, siger Torben Overgaard.

Stigende behov for lokalt hospice
Han peger på, at der er et reelt og stigende behov for et hospice i Thy Mors.

– Med den demografi der er i Thy og på Mors er vi et område, hvor der er et stort behov for et Hospice. Vi har langt til de andre tilbud og det betyder, at det ikke så ofte bliver valgt på grund af afstandene idet de pårørende gerne vil kunne være hos den døende i størst muligt omfang, siger Torben Overgaard.

Torben Overgaard peger på, at der er flere forskellige muligheder for at placere et nyt hospice i allerede eksisterende bygninger herunder det gamle sygehus i Nykøbing i naturskønne opgivelser lige ned til Limfjorden, ”Thorkilds hus” i Hanstholm samt den gamle efterskole i Svankjær:

– Men mange andre steder kunne også være aktuelle, siger han.

Forfatter

Related posts

Top