Konservative : glæder sig til samarbejde med Kjelgaard

Gruppeformand for De Konservative i Thisted Kommunalbestyrelse, Kris Yde, glæder sig til at samarbejde med borgmester Lene Kjelgaard Jensen efter hendes partihop i aftes.

– vi har kendt Lene Kjelgaard Jensen igennem flere år som en loyal, myreflittig og engageret borgmester, siger Kris Yde og fortæller, at man ikke havde brug for betænkningstid, da Lene Kjelgaard Jensen sendte en føler afsted omkring et partiskifte.

Lene Kjelgaard Jensens afgang til De Konservative har bund i spillet om pladsen som borgmesterkandidat for Venstre tilbage i oktober sidste år efter, at en gruppe erhvervsfolk fra Thy (blandt andre Francois Grimal fra Dolle, Kjeld Petersen fra Kellpo, red.),  på TV MidtVest pegede på Niels Jørgen Pedersen som ny spidskandidat.

Han vandt kandidaturet gennem en helt igennem legitim afstemning blandt medlemmerne.

Forud var gået et mindre pænt forløb med intern uro i Venstre. En uro, der fik Per Skovmose til at smække med døren i slutningen af Marts, og offentligt blotlægge det spil, der efter hans mening er foregået internt i Venstre anført af kommunalbestyrelsesmedlem Peter Larsen.

Tager en ting ad gangen
Hos De Konservative er diskussionen om, hvem der skal være være borgmesterkandidat, slet ikke skudt igang endnu.

– vi tager en ting ad gangen, og jeg ved ikke, hvor udskældt vores borgmester er (fra gruppen af erhvervsfolk, der støtter Venstre, red.) . Jeg ved bare, at Lene Kjelgaard som borgmester har været god til at samle kommunalbestyrelsen. Det er min opfattelse, at hun har været primus motor i vores budgetforhandlinger. Det er min opfattelse, at Lene Kjelgaard sammen vi andre har været god til at styre kommunens økonomi. Vi går styrket ud af 2016 rent økonomisk. Jeg har ikke i mine snart 24 år i kommunalpolitik oplevet et regnskab kommunemæssigt, der bare kan matche tilnærmelsesvis det 2016 regnskab, vi kommer med i Thisted Kommune, konkluderer Kris Yde overfor TV MidtVest.

Hvorvidt Lene Kjelgaard Jensen overhovedet stiller op til kommunalvalget i november, afgøres til september, når De Konservative vælger deres endelige liste og placeringen af de enkelte kandidater.

Foto : Thisted Kommune

Læs også:

Lene Kjelgaard skifter til Det Konservative Folkeparti

Forfatter

Related posts

Top