Konservativ liste klar i Thisted Kommune

Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune har nu sin kandidatliste på plads til kommunalvalget den 21. november. Det skete på et opstillingsmøde mandag aften i Snedsted Hallen.

Her sammensatte partiets medlemmer en liste med 11 kandidater, som alle er parat til at tage kampen op for at forsvare borgmesterposten og sikre en markant konservativ repræsentation i kommunalbestyrelsen.

-Det Konservative Folkeparti er nu helt klar til valget. Vi stiller med et rigtig stærkt hold, der dækker kommunen bredt, og som både rummer erfaring og fornyelse. Vores kandidater har masser af talent, men vi byder også ind med et kandidatfelt, der har rutine og tæft til at påtage sig det politiske lederskab af kommunen, siger Alex Klein, der er formand for Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune.

Tilbage i september 2016 valgte Det Konservative Folkeparti Torben Overgaard som spidskandidat til kommunalvalget i Thisted Kommune. På opstillingsmødet mandag aften blev de sidste kandidater opstillet, og rækkefølgen på kandidatlisten blev lagt fast.

Foto : Christian Kjeldsen

Kandidatlisten blev sammensat således:

1. Torben Overgaard, Snedsted, lærer og talentchef i Thisted FC
2. Jens Kristian Yde, Vestervig, revisor
3. Lene Kjelgaard Jensen, Thisted, borgmester
4. Per Skovmose, Hanstholm, olieforhandler
5. Viggo Iversen, Agger, plejefar
6. Alex Klein, Thisted, konsulent
7. Tage Leegaard, Snedsted, lærer
8. Peter Sørensen, Thisted, tidl. advokat
9. Jørgen Andersen, Vorupør, fiskeopkøber
10. Lars Kjær Christensen, Bedsted Thy, assurandør
11. Niels Klingenberg Vistisen, Sjørring, chefkonsulent

Alle kandidater er opstillet sideordnet. Det betyder, at det er antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

–  Vi har ambitioner om at få fem konservative valgt til den nye kommunalbestyrelse. Som minimum skal vi fastholde de fire mandater vi har i dag, siger Torben Overgaard, der er konservativ spidskandidat ved kommunalvalget. Vores absolutte hovedambition er dog at fastholde borgmesterposten, og helst i et bredt samarbejde, siger Torben Overgaard.

Foto : Thisted Kommune

Går efter borgmesterposten
Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune har ikke lagt sig fast på én enkeltperson, som køres frem som partiets borgmesterkandidat. Det betyder dog ikke, at partiet ikke er parat til at tage posten.

– Vores mål er at sikre maksimal konservativ indflydelse i den kommende kommunalbestyrelse, og så vil vi lade vælgerne sætte holdet. Når valgresultatet foreligger og konstitueringsforhandlingerne begynder, så vil vi byde ind med en række erfarne og velkvalificerede kandidater til samtlige poster. Vi er også klar til at sætte os for bordenden, siger Torben Overgaard, der er konservativ spidskandidat til kommunalvalget.

–  Vi er naturligvis klar til at tage ansvar og stå i spidsen for kommunen, hvis vælgerne giver os opbakning til det. Derfor er vi også klar til at stille med en konservativ borgmester. I virkeligheden har vi flere stærke bud, som kan komme i spil. Det kan blive Torben Overgaard, det kan blive mig, men det kan naturligvis også blive Lene Kjelgaard Jensen, siger gruppeformand Jens Kr. Yde, som er opstillet som nr. to på listen.

–  Det kan nok synes lidt utraditionelt, at vi ikke bare gør som de andre, og stiller med én kandidat til borgmesterposten. Men vi har faktisk flere, der er kvalificeret. Vi brænder alle for at udvikle Thisted Kommune, og vi synes den politiske retning er vigtigere end spørgsmålet om, hvem der skal være borgmester. Det skal vi nok finde ud af. For vi har mange stærke konservative kort, der kan udfylde rollen, siger Lene Kjelgaard Jensen, der er borgmester i Thisted Kommune, og som er opstillet som nr. tre på den konservative liste.

Foto : Thisted Kommune

Valgforbund med Kristendemokraterne og Liberal Alliance
Det Konservative Folkeparti er i valgforbund med Kristendemokraterne og Liberal Alliance, og går til valg på at fortsætte den positive udvikling, som Thisted Kommune har oplevet igennem de seneste år.

Det Konservative Folkeparti har i dag fire medlemmer af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune.

Ved sidste valg blev Jens Kristian Yde og Poul Hvass Pedersen valgt. Med tilgangen af Per Skovmose og borgmester Lene Kjelgaard Jensen er den konservative byrådsgruppe siden fordoblet til fire mand. Poul Hvass Pedersen ønsker ikke at genopstille ved det kommende valg.

Forfatter

Related posts

Top