Kondomer, trusser og vaskeklude skaber problemer på Mors

For nogle uger siden gav direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm danskerne grønt lys til at dyrke sex med hinanden under corona-nedlukningen.

Og noget tyder på, at det budskab er gået rent ind på Mors. Det kan efterladenskaberne i øens kloakker fortælle noget om. Morsø Forsyning døjer nemlig for tiden særligt med kondomer, der er blevet skyllet ud i toilettet.

Problemet er bare, at pumperne klumper til og dermed stopper med at fungere.

Lav nogle flere børn i stedet
– De mange kondomer fortæller en historie om, at mange er sendt hjem fra arbejde og har haft lidt for god tid. Og det er jo faktisk forkert på mange måder, at kondomerne ender i toilettet og kloakkerne – folk skulle hellere lave nogle flere børn! Vi mangler jo flere indbyggere her på øen – og så var vi også lidt flere om at betale for at få ryddet klumperne i kloakkerne, siger driftsformand Lars Holm til TV2 Nord.

Det er dog ikke kun kondomer der bliver fundet i kloaksystemet på Mors. Den seneste tid er der også blevet fisket en del trusseindlæg, vaskeklude, tamponer og sågar trusser ud af pumperne.

På Mors findes der næste 900 pumpestationer. Og hver gang én af dem skal renses, fordi der bliver smidt ikke-reglementeret ting i toilettet, koster det cirka 1.000 kroner plus moms i timen.

I følge Lars Holm sker det flere gange om ugen, at der må sendes mandskab ud for at rense en af øens kloakpumper.

 

Forfatter

Related posts

Top