Kommuner skal have ansvar for anbragte børns uddannelse

I årevis har for få anbragte børn fået en 9.-klasses eksamen, men det vil regeringen med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i spidsen nu lave om på.

En række tiltag skal få styr på området, og de kommer i forlængelse af statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale, hvor der var massiv fokus på forholdene for udsatte børn. Blandt andet skal kommunerne have mere ansvar.

– Udfordringerne er, at det kun er godt halvdelen af de anbragte børn, der får en 9.-klasses eksamen. Det er efter min mening en af de største socialpolitiske skandaler i vores samfund, siger Rosenkrantz-Theil.

Der er en stor gruppe anbragte børn, som går i en folkeskole, mens der er en anden stor gruppe, som går på interne skoler placeret på anbringelsesstederne.

En model kan være at lukke nogle af de interne skoler, fordi de ikke fungerer. I stedet skal de enkelte kommuner løfte opgaven:

– Kommunerne skal have ansvaret for, at børnene får den eksamen. Det skal ikke være den enkelte interne skole, der har ansvaret for det, lyder det fra ministeren.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top