Kommunen dropper betaling for behandling af byggesager

Fra den 1. januar 2020 bliver det gratis at få behandlet en ansøgning om byggetilladelse i Struer Kommune. Det skal understøtte den positive udvikling i byggeriet og frigive tid til sagsbehandling og rådgivning på kommunens byggekontor.

At man ikke længere kommer til at opkræve et byggesags-geber er en del af budgetaftalen for 2020-2023.

Det betyder, at hvis du som for eksempel er husejer og vil bygge en carport eller er virksomhedsejer og vil udvide, er du altså fra nytår fri for at betale for de timer, byggesagsbehandleren bruger på at arbejde med din ansøgning.

En investering i den gode udvikling
Byrådets beslutning kommer til at koste 564.000 kr. årligt, når udgifterne til sagsbehandlingen fremover skal afholdes internt. Borgmester Niels Viggo Lynghøj ser den manglende indtægt for kommunen som en investering i den gode udvikling i kommunen:

– Struer Kommune ønsker at styrke bosætningen og erhvervsvenligheden, og så skal det være så let som muligt at bygge nyt, bygge til eller udvikle sin virksomhed her. Når vi fjerner byggesagsgebyret, fjerner vi ikke bare en udgift for borgerne, vi fjerner også det administrative arbejde, der er forbundet med opkrævningen af det. Så medarbejderne i stedet kan bruge tid på den gode dialog og sagsbehandling, som gør det nemmere for borgere og virksomheder at gennemføre deres byggeprojekt, siger Niels Viggo Lynghøj.

Byggemodning og ny bydel
Fjernelsen af byggesagsgebyret kommer i en periode med gang i byggeriet i Struer Kommune. Realiseringen af en ny bydel i Gartnerlunden i Bremdal går i gang inden for kort tid med opførelse af den almennyttige del, før der bliver taget fat på arbejdet med andels- og ejerboligudstykninger. Lidt længere oppe ad Fjordvejen i Bremdal er sidste storparcel i Strandbjerggårdparken blevet solgt til byggeri af flere enfamilieshuse, og fra 2020 begynder byggemodningen af anden etape af Kjelding Høj i den sydøstlige del af Struer.

Siden 2013 har Struer Kommune gennemsnitligt behandlet 260 byggesager om året og 2019 ser ud til at holde niveauet.

LÆS OGSÅ:

Byggesager: Thisted Kommune tredjehurtigst i landet

 

 

Forfatter

Related posts

Top