Kommune opgraderer med flere flexbusser

Lemvig Kommune har igangsat et forsøg,  hvor fire busser gratis fragter borgere til og fra Lemvig. Busserne kører fra de landsbyer, der ikke har regionale busser eller tog. Forsøget kører frem til slutningen af næste år.

– Vi vælger at opgradere med en flexbus, fordi vi har nogle steder, hvor vi ønsker, at der skal være en bedre kollektiv trafikmulighed, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget Steffen Damsgaard (V).

– Formålet er, at man som borger let kan komme ind til Lemvig og eventuelt tage videre med anden kollektiv trafik derfra, forklarer han.

Busruterne, kan benyttes af alle og køres af de samme vogne, som i forvejen kører Flextur og lægekørsel for Midttrafik. Den skal bestilles senest en time inden afgangstid i køreplanen og man skal oplyse, hvis man er flere, der rejser sammen.

Under forsøget skal det findes ud af, om der er stoppesteder nok, om stoppestederne ligger rigtigt og om formidlingen omkring tilbuddet er tilstrækkeligt.

Det gratis forsøg har set dagens lys takket være tilskud fra en pulje i Trafikstyrelsen til udvikling af kollektiv trafik i yderområder.

Foto: Lemvig Kommune

Forfatter

Related posts

Top