Kommune om påsat brand: Vi kan ikke tvinge folk til at få hjælp

Et politianliggende. Sådan beskriver Struer Kommune den alvorlige sag, hvor en 38-årig mand i sidste weekend satte ild til sin lejlighed i Struer. En brand den 38-årige efterfølgende er blevet varetægtsfængslet for.

Men i en mail som kommunen har sendt til flere medier, herunder Dagbladet Struer, afvises kritikken om, at kommunen skulle have orienteret Struer Boligselskab om mandens situation da man var behjælpelig med at skaffe ham en bolig.

I mailen skriver kommunen, at:

– Struer Kommune bliver ofte kontaktet af borgere og andre interessenter, der har reelle bekymringer om borgeres adfærd og mistrivsel. I disse tilfælde forsøger vi med opsøgende kontakt at afdække den oplevede udfordring og derigennem sikre den hjælp, vi har mulighed for at tilbyde som kommune.

– Struer Kommune kan tilbyde hjælp, rådgivning, behandling og omsorg, men ikke påtvinge en borger at modtage hjælpen. Struer Kommune kan ikke tvinge borgere ind eller ud af en bestemt bolig eller holde dem fra at søge en bestemt bolig på lige vilkår med andre borgere.

Den 38-årige mand havde kun boet i lejligheden kort tid da de første klager begyndte at tikke ind. Til sidst skred boligforeningen til handling og opsagde lejemålet. Det resulterede i, at den 38-årige satte ild på lejligheden.

LÆS OGSÅ:

Efter påsat brand: – Det skal være lettere at smide lejere ud

 

Forfatter

Related posts

Top