PRÆCISERING : Kommunalbestyrelse udeblev fra mølle-møde

PRÆCISERING 21.15:

I nyhederne i dag tirsdag bragte vi en historie om, at kommunalpolitikerne i Thy var udeblevet fra et vindmølle mandag aften i Hundborg.

Det er ikke korrekt. Kommunalpolitikerne har – bortset fra Jens Otto Madsen fra Enhedslisten, der deltog – meldt afbud til arrangementet, fordi man holder gruppemøder aftenen før kommunalbestyrelsesmøderne.

Vi skal beklage historiens vinkling om udeblivelse, der ganske enkelt ikke er korrekt og dette beklager vi overfor de berørte medlemmer af kommunalbestyrelsen.

—– ## —–

Kun Enhedslistens Jens Otto Madsen kunne – i et valgår – finde tid til at deltage i det møde, som Arbejdsgruppen Mod Vindmøllerne havde indbudt til mandag aften på Landlyst ved Hundborg.

Til gengæld var 40 borgere mødt op til mødet for at gå en tur i engen og se de omgivelser, hvor kommunen har planer om at give tilladelse til at opføre fire stk 125 meter høje vindmøller.

Og efter rundturen var Jens Otto Madsen ikke i tvivl:

– jeg vil i hvert fald stemme imod det her projekt, fordi der er så stor udbredt lokal modstand, at det (red. området) omsættes til vindmøller og dermed ødelægger folks levevilkår herunder også det værditab, der kommer, sagde han.

Også kandidat til kommunalbestyrelsen for De Konservative Niels Klingenberg Vistisen var mødt op, og repræsenterede foreningen Thys Natur.

– Vi skal i Thisted kommune stoppe med at opsætte de her kæmpe vindmøller. Vi skal følge de andre kommuner ned langs vestkysten, der har sat en stopper for det, og så skal vi satse på andre grønne energiformer, det kunne være solenergi, jordvarme eller forskellige andre ting, eller opstille vindmøllerne et helt andet sted end i den skønne natur, vi skal bruge til rigtig mange andre ting, sagde han.

Også repræsentanter fra Hundborg Udviklingsråd var mødt op, og de er stadig imod projektet, da de ikke mener, at det vil fremme udviklingen af området. Deltagerne kom fra blandt andet Faddersbøl, Hundborg, Snedsted og Årup.

Foto : Siemens

 

Forfatter

Related posts

Top