Kommunal kundeparkering?

Af Tore Müller
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne på Mors

Kommunal kundeparkering?

Min mellemste søn stoppede op: ”Far, hvad køber man derinde?” spurgte han undrende, da vi gik en tur langs Jernbanevej i weekenden.

På skiltet står der: Morsø Kommune – Kundeparkering.

Helt ærligt: Kundeparkering?

Som ved en butik, hvor man parkerer for at handle, når man har lyst eller råd?

Vi er altså alle medejere, medborgere og medbestemmere i vores fællesskab. Og heri er en vigtig pointe: Du har lige så meget indflydelse og lige så mange rettigheder som en hver anden.

Uanset livssituation, bopæl, indkomst, alder, tro, sexualitet, helbred og politisk overbevisning.

Kommunalvalget handler om tilvalg af værdier og visioner. Om indsigt og udsyn! Og om meget mere end blot borgmesterposten.

69 gæve morsingboere stiller deres kandidatur til rådighed. Blandt dem skal vi vælge 21, der skal varetage retningen for dit, mit, vores børns og børnebørns liv i fremtiden.

Vi kandidater fortæller, om forskellige bud på prioriteringer og rækkefølge. Jeg har dyb respekt for, at der er mange indgangsvinkler til politiske hverv.

Min opfordring skal blot være, at alle stemmer til valget. Og at alle stemmer personligt på en kandidat, som skelner mellem ”kunder” og medborgere. En der vil favne flest mulige og tale fællesskabets værdier op.

Men før vi sætter krydset; kan vi som minimum så ikke blive enige om, at skiltet ved administrationsbygningen skal ændres?

Jeg svarede i hvert fald min søn: ”Skiltet er fuldstændigt latterligt og meningsløst. Derinde tager man beslutninger om din og vores tilværelse og fremtid. Og der er ingen, der af Morsø Kommune må parkeres et sted, som ”kunder i en butik”. For så er der noget galt med værdierne og fælleskabsfølelsen. Og det vil din far til en hver tid kæmpe imod!”

Vi gik videre til havnen og kiggede på bådene og fjorden, der skvulpede blidt mens solen pludseligt tittede frem. Og for en stund følte vi os som værdsatte borgere, og ikke blot butikskunder…

Forfatter

Related posts

Top