Kommende robot-specialister på studietur til Holland

Én faglærer og to smedeelever fra Teknologicentret på EUC Nordvest er netop vendt hjem efter en oplevelsesrig studietur til Holland. Her skulle eleverne, der begge har valgt at specialisere sig inden for robotsvejsning, bl.a. besøge Valk Welding – én af Europas absolut førende leverandører af industrielle robotter.

Virksomhedsbesøget hos Valk Welding var lidt af en øjenåbner for de lokale smedeelever, som i forvejen har været ret imponeret over, hvad man kan udrette alene med de svejserobotter, EUC Nordvest råder over.

– Jeg tror ikke, at der var to robotter, der var ens. Der var selvfølgelig komponenter, der gik igen, men robotterne er i vid udstrækning kundetilpassede, og det kom faktisk bag på mig, at de alligevel var så forskellige, fortæller smedeeleven Peter Løth og fortsætter:

– Der er virkelig et kæmpepotentiale på det område, og det er tydeligvis kun fantasien, der sætter grænser. Udviklingen går ufatteligt stærkt, og nutidens teknologi er faktisk allerede forældet efter blot fem år. Der er ingen tvivl om, at det her er fremtiden – og det har turen til Valk Welding kun bekræftet mig i, lyder det fra smedeelev Peter Løth fra EUC Nordvest.

Alle smedeelever, der har bestået deres grundforløb kan – uanset hvor i landet de går på skole pt. – blive optaget på hovedforløbet for smede på EUC Nordvest og dermed få muligheden for at specialisere sig i robotsvejsning. Næste hovedforløbshold starter 7. oktober 2019, og der er stadig få ledige pladser.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top