Kom frit frem med meningsløse regler

En enkelt stødt appelsin bør ikke betyde, at supermarkedet ikke kan sende hele nettet videre til velgørenhed. Sådan argumenterer Danmark for tiden over for EU, for at kunne få lov til at lægge kontrolkursen om og mindske madspild.

Og hvorfor skal det egentlig være forbudt at sælge æg med mindre end en uge til datoen for ’Bedst før’, når man må sælge fars, der udløber samme dag?

Den slags overflødige regler har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu bedt om hjælp til at få ryddet op i. Og hvem er bedre til at hjælpe end de tilsynsførende i Fødevarestyrelsen, der hver dag er i dialog med virksomhederne.

 – Jeg var for nylig med på fødevarekontrol for at få et indtryk af dette meget vigtige arbejde. Besøget gav mig idéen til at indsamle gode idéer og forbedringsforslag direkte fra de tilsynsførende. Derfor har jeg bedt dem om hjælp til at få ryddet op, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Fødevarestyrelsen har etableret en postkasse
Fødevarestyrelsen har etableret en postkasse, der skal samle idéer og forbedringsforslag op. Til efteråret sendes alle medarbejderforslag til ministeren, der så kan overveje, hvilke regler han vil sanere i.

– Både for virksomhederne og samfundsøkonomien er det tosset, hvis vi har regler, som ikke gavner forbruger- og fødevaresikkerheden. De folk, som har kontakten med virksomhederne i dagligdagen, ved, hvor skoen trykker, og dem glæder jeg mig til at høre fra, siger Esben Lunde Larsen.

Sidste år fjernede ministeren en række begrænsninger for stalddørssalg, så forbrugerne nu kan købe renset fjerkræ ved stalddøren og friske muslinger fra fiskekutteren.

Der gennemføres årligt godt 62.000 kontroller i fødevarevirksomhederne, af de ca. 280 tilsynsførende i Fødevarestyrelsen.

Foto : Kim Vadskær

Forfatter

Related posts

Top