Kollerup tordner mod minister: – Skeletterne vælter ud af skabet

Endnu en sag om kritisabel administration på fiskeriområdet har set dagens lys.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) orienterede onsdag i et lukket samråd om, at der også er mistanke om uhensigtsmæssig sagsbehandling inden for tildeling af generationsskiftesild.

Det dækker kort fortalt over en ordning, der sikrer nye fiskere adgang til sildefiskeri, altså et generationsskifte. Fiskekvoterne i den konkrete sag kan ifølge fiskeriministeren have en værdi af op til cirka en million kroner, hvis de er blevet brugt fuldt ud.

Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, frygter, at flere lignende sager kan dukke op i løbet af kort tid.

-Skeletterne vælter ud af skabet!
Han vil have Eva Kjer Hansen til at indkalde til et møde for at forklare Folketingets partier, hvordan partierne skal kunne have tillid til “en fiskeriforvaltning, hvor skeletterne bliver ved med at vælte ud af skabet”.

– Jeg tror da, at borgerne i Danmark, der hører om disse sager, må tage sig til hovedet og stille sig selv det spørgsmål, hvordan der kan være så lemfældig forvaltning, siger han.

Administrationen på fiskeriområdet er de seneste par år blevet stærkt kritiseret af både Rigsrevisionen og Kammeradvokaten, som er statens primære advokat.

Sidste efterår blev der igangsat en undersøgelse, der skulle afdække, hvordan dispensationer til trawlfiskeri i Limfjorden er blevet administreret.

/ritzau/

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top