Kollerup om udvidelse af Rute 26: – En saltvandsindsprøjtning

OPDATERING: Tidligere fremgik det, at også Rute 34 stod til en udvidelse fra 2023 – det er imidlertid ikke korrekt. Artiklen er opdateret.

Gennem mange år har det været en erhvervspolitisk mærkesag at styrke det lokale vejnet i Thy og Mors, og derfor er det også en meget tilfreds erhvervsminister Simon Kollerup der nu kan konstatere, at der endelig er penge på vej til den lokale infrastruktur.

Tidligere i dag præsenterede regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier en ny stor infrastrukturplan, der løber frem til 2035. I perioden har aftalepartierne afsat i alt 105,8 milliarder kroner til nye infrastrukturinvesteringer- svarende til cirka fire øresundsforbindelser.

Lokalt i Thy og Mors kan man glæde sig over de 700 mio. kr., der er blevet sat af til at udvide Rute A26 mellem Hanstholm og Skive, ligesom krydset ved rute 11 og 26 i Thisted skal gennem en større ombygning, og ifølge erhvervsministeren er det helt afgørende for lokalområdet:

– Den her udvidelse af rute 26 fra Hanstholm over Thisted og Mors har været en lokal erhvervspolitisk mærkesag i rigtig mange år. Opgraderingen af vores lokale vejnet handler i bund og grund om fremtiden, hvis vores lokale erhvervsliv skal følge med, så er det helt afgørende med et vejnet, som binder vores lokalområde solidt sammen med resten af Danmark. Som erhvervsminister og lokalt folketingsmedlem er jeg naturligvis meget glad og stolt over, at vi nu endelig kommer i gang med at skabe bedre mobilitet i Thy og Mors og resten af Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

En forbedring af A26 har længe været efterspurgt af det lokale erhvervsliv. Fire kommuner er tidligere gået sammen med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv for at kæmpe for en udbygning af Rute 26 og 34 fra Hanstholm til Herning. Tidligere er Thy og Mors blevet forbigået, og derfor er glæden også stor hos erhvervsministeren:

– Regeringen har længe haft et ønske om at skabe et Danmark i bedre balance. Det er udvidelsen af Rute 26 et konkret eksempel på, og derfor glæder det mig også, at projektet har opnået en bred opbakning.

Infrastrukturplanen lægger man op til at  arbejdet med udvidelsen påbegyndes i 2023.

LÆS OGSÅ:

Bekræftet: Rute 26/34 udvides i 2023

 

Forfatter

Related posts

Top