Kollerup om Papes ultimatum: Det er et antiklimaks

Søren Pape meldte i går ud at han vil have en garanti for, at regeringen går med til tiltag der skal mindske landbrugets kvælstofudledning med 624 tons kvælstof i 2017 og 2018. Hvis ikke regeringen vil være med, så vil han gennemføre det med rød blok.

– Jeg tænker at Esben Lunde Larsen siger ja, og så giver dem politisk mundkurv på

Simon Kollerup, der er Socialdemokraternes Miljø- og fødevareordfører, er åben for at forhandle kravet på plads uden om regeringen. Men han finder det usandsynligt, at det kommer dertil.

– Det er et meget lille ultimatum. Set i lyset af hvor stor en sag det er for De Konservative, så er det en meget lille grøn samvittighed, de viser. Jeg synes det er skuffende, og ikke særligt ambitiøst på miljøets vegne, siger Simon Kollerup til TV2 Nord.

Ifølge Simon Kollerup er ultimatummet bittesmå skridt i den retning, men ikke nok.

– Man kan kalde det et antiklimaks. Det er en sag, som De Konservative har fyret en minister på. At det så er så små krav de kommer med, det er en flad oplevelse, siger Simon Kollerup til TV2 Nord.

De Konservatives tiltag går ud på, at der skal laves flere minivådområder. Og så skal der laves en frivillig ordning, hvor landmændene kan så efterafgrøder, der kan optage kvælstof. Landmændene skal have kompensation af staten for at så efterafgrøderne.

– Jeg tænker at Esben Lunde Larsen siger ja, og så giver dem politisk mundkurv på, fortsætter Miljø- og fødevareordføreren fra Socialdemokraterne om Papes krav til den nye miljøminister.

Forfatter

Related posts

Top