Kollerup: Løkke sætter borgerne uden for indflydelse

Regeringen kommer snart med en sundhedsreform. Den skal ændre strukturerne i sundhedsvæsenet, og meget tyder på, at den kan være et farvel til regionerne.

Avisen Danmark skriver i dag, at Venstres 54 medlemmer af regionsrådene har sendt et brev til Lars Løkke Rasmussen. I brevet beder de statsministeren om at bevare regionerne. Regionspolitikerne er bekymrede på grund af rygter om, at regionerne vil blive sløjfet. Både Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance vil afskaffe regionerne. Venstres folketingsmedlemmer vil dog ikke sige, hvad der skal ske med dem.

Det mener folketingsmedlem Simon Kollerup (S) er stærkt bekymrende.

– Det er et demokratisk problem, hvis regeringen nedlægger regionerne. For hvis regionerne bliver erstattet af mere lukkede bestyrelser, så kan vælgerne ikke fyre de ansvarlige, ligesom man kan med politikere. Og det kunne jo ellers godt være noget, vi ville benytte os af lokalt, hvis en ny bestyrelse skærer ned på Thisted Sygehus. Men bliver sundhedsvæsenet alene drevet af embedsmænd, der ikke kan fyres af vælgerne, så vil det sætte os som borgere meget uden for indflydelse, siger Simon Kollerup.

Socialdemokratiet er imod at nedlægge regionerne, fordi partiet frygter, at det vil føre til mere centralisering.

– Regeringen gør ikke noget ved de grundlæggende problemer i sundhedsvæsenet ved at tegne nye streger på Danmarkskortet og lave ny centraliseringsøvelser i vores sundhedsvæsen. Dét, der er brug for i sundhedsvæsenet, er flere sygeplejersker på sygehusene og flere praktiserende læger i alle dele af landet. For vi mangler læger. I Socialdemokratiet vil vi prioritere de ting til gavn for patienterne frem for nye skrivebordsøvelser, som vi er vant til med Lars Løkke, siger Simon Kollerup.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top