Kollerup kaldt i samråd efter udfald mod banker

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) bliver nu kaldt i samråd efter hans angreb mod de danske banker, som han i sidste uge kaldte for grådige, fordi flere og flere sænker grænsen for hvornår kunder skal betale negative renter.

Det skriver Berlingske.

– Det er interessant at høre, hvad ministeren har at sige. Der har været en voldsom kritik fra flere sider. Jeg håber, at ministeren vil sige, at han gik over stregen, og at han mangler noget basal forståelse for, hvordan pengepolitikken fungerer, siger Alex Vanopslagh (LA) til avisen.

– Det kan ikke blive ved på denne her måde. Bankerne nærmest snubler over hinanden over de seneste måneder, hvor de har rykket på grænsen, så flere og flere danskere skal betale penge for at have deres egne penge stående i banken, skrev Simon Kollerup i sidste uge på Facebook.

Den negative rente i mange banker lyder i øjeblikket på minus 0,6 procent for indlån over 100.000 kroner, hvilket er en udgift på 600 kroner årligt før skat.

– Jeg mener, at det skal stoppe nu. Grænsen er nået. Det bliver simpelthen for grådigt, når bankerne leverer store overskud, men alligevel fortsætter med at pålægge negative renter på flere og flere danskere, skrev Kollerup.

LÆS OGSÅ:

Kollerup om grådige banker: – Det skal stoppe nu

Arkivfoto: Erhvervsministeriet

Forfatter

Related posts

Top