Kollerup giver ikke op : tag de telte ned, Inger !

Udlændinge- og integrationsminsiter Inger Støjberg (V) afviser i et svar til folketingsmedlem Simon Kollerup (S) at nedtage de tomme telte, der står på Beredskabscenteret i Thisted og udgør en såkaldt nødlejr for asylansøgere.

– Thisted er en stærk uddannelsesby, ikke mindst når det kommer til at uddanne fremtidens beredskab i Danmark, og det er vi stolte over. Derfor skuffer det mig faktisk, at regeringen ikke vil byde de værnepligtige og ansatte på bereskabscenteret ordentlige forhold ved at lade tomme telte stå og fylde og gymnastiksalen være beslaglagt til ingen verdens nytte, siger Simon Kollerup.

Han peger på, at antallet af asylansøgere er faldet markant.

– Vi har i fællesskab indført nye regler og krav til asylansøgere og udlændinge. Teltene står tomme på Simons Bakke i Thisted. Nu må vi tage konsekvensen, og derfor er min opfordring også meget klar: Tag nu de telte ned, Inger Støjberg!, lyder opfordringen i kraftige vendinger fra Simon Kollerup.

Han er ikke bekymret over udsigten til en eventuel pludselig stigning i antallet af asylansøgere, som måtte komme til Danmark.

– Dels tror jeg, at de stramninger vi har vedtaget rent faktisk virker, så jeg har ingen forventning om en eksplosiv stigning i antallet, og dels må jeg også bare sige, at vi snakker om telte. De kan tages ned og sættes op med timers varsel. Jeg er sikker på, at det endda kan være en del af de værnepligtiges uddannelsesforløb i Thisted, hvis det endelig skulle være. Så der er ingen undskyldninger for at lade teltene stå. De skal ned, lyder det fra Simon Kollerup.

Forfatter

Related posts

Top