Kollerup: -Forslaget om obligatorisk håndtryk er et fejlskud

Igår fortalte vi hvordan borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, synes, at regeringens forslag om, at personer der søger om statsborgerskab i Danmark kun kan opnå dette, hvis de samtidig indvilger i at give hånd til en repræsentat fra kommunen, er noget pjat.

Nu melder partifællen, det lokalvalgte socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup, sig ind i debatten. Han mener, at forslaget skyder forbi målet og dermed er et fejlskud. Lovgivning skal, siger han, bruges til at løse et problem, og dét problem kan Simon Kollerup ikke få øje på i den konkrete sag om statsborgerskabs-ceremonierne.

– Lovgivning om håndtryk er et fejlskud, fordi dét problem som nogle mener at forslaget skulle løse omkring de såkaldte ceremonier, har vi jo slet ikke set.

Lars Løkke: -Vi finder en løsning
Flere borgmestre landet over har udtrykt sig kritisk over for forslaget. Til det har Statsminister Lars Løkke Rasmussen flg. kommentar:

– Hvis kommunerne har et problem med at huse de her ceremonier, så må de sige fra. Så må vi gennemføre dem på anden vis. Vi har syntes, at det rigtige sted at gøre det er ude i det nære demokrati, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til DR.

Foto: Steen Borgaard

Forfatter

Related posts

Top