Kollerup afviser Schack’s påstande om løftebrud

Erhvervsminister Simon Kollerup, som er valgt i Thisted-kredsen, understreger, at Fiskeristyrelsen stadig kan ende i Nordjylland. Dermed går han i rette med den kritik, som den ligeledes lokalvalgte Torsten Schack Pedersen, som er Venstre’s fiskeriordfører, har fremsat.

For at forstå Kollerups udmelding skal vi tilbage til sidste uge. Her skabte et svar til folketinget fra Miljø- og Fødevareministeriet forvirring om regeringens plander for styrelsen. Af svaret fremgår det nemlig, at regeringen aktuelt ingen planer har om en udflytning af Fiskeristyrelsen.

Før det seneste folketingsvalg foreslog Simon Kollerup at flytte styrelsen ud i landet. Dengang sagde Venstre, og Torsten Schack Pedersen, nej –  præcis som Socialdemokratiet gør nu hvor de sidder i regering. Og det er dét som Schack Pedersen nu kalder for løftebrud.

Nu forsøger Simon Kollerup at kaste lys over, hvad regeringens planer for styrelsen er:

– Vi sagde før valget, at Nordjylland ville være et oplagt sted at placere Fiskeristyrelsen. Det mener vi stadig, nu hvor vi er i regering, forklarer han i en mail til LimfjordUpdate.dk. Simon Kollerup, der selv i sin tid var fiskeriordfører, fortsætter:

Kovending?
– Langt størstedelen af fiskerierhvervet hører hjemme heroppe (i Nordjylland, red.), så det giver mening at være her tæt på i stedet for i København. Og så er der jo gode og stærke kompetencer på Aalborg Universitet.

I et svar til Torsten Schack Pedersen (V) fra Fødevareministeriet lød det ellers, at der ikke var aktuelle planer om at rykke styrelsen, og det blev af nogle tolket som en kovending i forhold til den tidligere holdning hos socialdemokraterne.

– Men sådan skal det ikke forstås, lyder det fra Simon Kollerup.

Rigsrevisionen og Kammeradvokaten påpegede tidligere alvorlige problemer i styrelsen under VLAK-regeringen, og efter Socialdemokratiets flytte-udmelding er der sat gang i et stort genopretningsarbejde, som nu skal have ro til at blive gjort færdigt.

– Det er samtidig klart, og det ved jeg som én der arbejdet utroligt tæt på Fiskeristyrelsen i de forudgående år, at Fiskeristyrelsen står over for et massivt genopretningsarbejde oven på sager om en masse rod, som både Kammeradvokaten og Rigsrevisionen har påpeget i flere rapporter. Det er derfor, vi som regering har sagt, at der ikke ligger nogle aktuelle planer på bordet for den konkrete udflytning af Fiskeristyrelsen, siger Simon Kollerup.

Kollerup: – Venstre bør bekende kulør
Han opfordrer derfor Venstre til at forklare, hvorfor man da partiet sad i regering fastholdt styrelsen i København, da den skulle genoprettes, og om oppositionspartiet stadig vil have styrelsen skal ligge i hovedstaden.

– Det undrer mig selvfølgelig, at Venstre ikke melder klart ud, om de er enige med os i, at Fiskeristyrelsen ville ligge naturligt i Nordjylland. Vi mener det fortsat, men hvad mener Venstres fiskeriordfører egentlig selv? Det står ikke klart for ret mange, slutter erhvervsministeren.

LÆS OGSÅ:

Fiskeriordfører råber løftebrud efter regeringen

Foto: Keld Navntoft

Forfatter

Related posts

Top