Køreskoler og elever ser frem til genåbning

Siden december har der været lukket for undervisning og teori- og køreprøver. Men fra i dag kan både kørelærere og -elever igen sætte sig bag rattet, som et led i genåbningen.

På grund af nedlukningen er der opstået en kø på tusindvis af elever, som har måttet vente med at gennemføre deres prøver.

Det fortæller Bent Grue, landsformand for Dansk Kørelærer-Union:

– I forrige uge var vi til møde med Rigspolitiet. De sagde, at der er blevet aflyst et sted mellem 10.000 og 12.000 praktiske prøver under nedlukningen.

– Så der er en del, der står og skal bruge deres kørekort, siger Bent Grue.

Han vurderer, at det kommer til at tage en måneds tid at indhente det efterslæb af elever, der har fået aflyst deres prøver under nedlukningen.

Hos Midt- og Vetjyllands Politi har færdselsleder Henrik Glintborg tidligere udtalt, at opgaven er højt prioriteret af politiet, som vil gøre sit ypperste for at gennemføre de mange prøver hurtigst muligt.

Til gengæld vil det tage noget længere tid at indhente efterslæbet med de elever, der egentlig skulle være startet til undervisning i januar, februar og marts, men som ikke har kunnet starte på grund af nedlukningen.

– Det kommer til at tage resten af året. Det er helt sikkert, siger Bent Grue.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top