Kød fra nationalparker ud til kunder i hele landet

Nationalparkerne overvejer at indgå et samarbejde, der kan få kød og andre produkter fra lokale fødevareproducenter bredt ud over hele landet.

Det sker for at sikre landmændene bedre afsætningsmuligheder, men også for at sikre, at den naturpleje de græssende køer i parkerne fremover også kan bidrage til naturplejen af parkerne.

– Mange kødproducenter kan have svært ved at afsætte deres kød til de lokale slagtere og restauranter. Derfor har vi brug for hjælp til at skabe den vigtige forbindelse mellem producenten og forbrugere, siger Else Østergaard Andersen, der er leder af Nationalpark Thy til FoodCulture.

Og det man enige i hos SEGES.

– Det er helt afgørende, at vi finder den her grossistaktør – en der kan fortælle historien og stå for logistikken mellem landmand og aftager. Der er brug for en grossist i en nyfortolket version, der kan håndtere lokale produkter, som ikke kan håndteres i vores eksisterende andelsselskaber. Når det er på plads, vil vi kunne tage de første skridt i retning mod kød fra nationalparker i detailhandlen og i cateringsledet, siger Seniorkonsulent Randi Friis Hansen.

Og COOP er klar til at tage imod de nye produkter.

– Jeg håber på, at vi om nogle år måske ser en produktserie fra Nationalparkerne i vores butikker, som ikke bare er mere af det samme, men hvor innovation og hårdt arbejde giver nogle produkter, forbrugerne bliver glade for,  siger Christian Christensen, der er Coops chef for lokale varer.

 

Forfatter

Related posts

Top