Købmandsbutik genopstår efter kæmpebrand

7. august 2016 blev en forfærdelig dag for købmanden i Snedsted – ja for hele byen. Den dag mistede Snedsted sin Spar købmandsbutik, som var den eneste købmandsbutik i byen.

– En ond dag, sagde købmand Morten Sjælland dengang.

En tømrer havde været i gang med at lappe et hul i butikkens tag, men da han var gået hjem, brød branden ud under noget nylagt tagpap.

Brandfolkene kunne ikke redde købmandsforretningen, og bygningen brændte helt ned.

Siden er Morten Sjælland stoppet og hans to kompagnoner, Kristian Rysgaard Stærk og Jens Andersen, har kørt en lille nødbutik videre, i byen.

Foto : Martin Pedersen

Første inventar ankommet
Men et år efter branden, er butikken genopført og købmændene tog fredag imod det første inventar – nogle kølemontre.

– Det er super spændende. Vi har været igennem en masse ting det sidste år. Nu glæder vi os helt vildt til at kunne åbne den nye butik om en måned, siger Kristian Rysgaard Stærk.

Og Jens Andersen supplerer:

– Man bliver helt glad. Nu føler vi det som om, vi er i live igen!

Udover Jens Andersen og Kristian Rysgaard Stærk er også en tredje medejer en del af ejerkredsen. Købmændene håber, at borgerne i Snedsted vil tage godt imod den 900 kvadratmeter nye butik. Den bliver topmoderne og lækkert indrettet, blandt andet med en stor delikatesseafdeling.

Trods nødbutikken har kunderne nemlig i stort omfang det seneste år handlet i den nærliggende Koldby og i Thisted, hvor udvalget er større.

Den nye Spar åbner om præcist en måned, den 7. august.

Bragt i samarbejde med TV MidtVest.

Fotos : Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Forfatter

Related posts

Top