Københavnerne rejser til Jylland i julen

Juleferien venter lige rundt om hjørnet. Og særligt Jylland trækker i folk fra hovedstadsområdet, skriver DR P4 København.

Det oplyser SAS, der allerede nu har solgt flere billetter på ruten mellem København og Aalborg sammenlignet med sidste år. Flyselskabet regner – på linje med flyselskabet Norwegian – med at sælge omkring 20 procent flere billetter i år på denne strækning.

– Vi har indsat ekstra kapacitet, fordi vi netop oplever større efterspørgsel på ruten, siger Mariam Skovfoged, der er pressechef i SAS, til DR P4 København.

Hos DSB har man på nuværende tidspunkt solgt flere pladsbilletter end samme tid sidste år.

Og i Københavns Lufthavn oplyser man, at 26 procent flere tager væk fra København op til jul, end antallet af passagerer, der kommer til hovedstaden.

Det er nemlig noget så eksotisk som afslapning og hygge, der trækker i os i juleferien, og den slags finder man særligt vestpå – tror man. Det siger Tony Evald Clausen, der er ekspert i menneskelig adfærd:

– Jylland er et sted, hvor tingene går langsommere. Og det, vi gerne vil, når vi holder ferie, er at tage farten ud af hverdagen.

Ifølge Tony Evald Clausen skyldes den massive trafik vestpå i juledagene desuden, at mange af eksil-jyderne, der bor i hovedstaden, rejser hjem for at holde jul.

Og så opfatter vi bare Jylland som en oase for afslapning:

– Der er længere imellem husene, folk taler langsommere, livet går langsommere. Hvis vi skal afstresse, skal vi til det mørke Jylland, siger han til DR P4 København.

Forfatter

Related posts

Top