Knud kan blive den kraftigste septemberstorm i 30 år

Opdatering: DMI har ændret i deres varsler siden denne artikel blev skrevet – se de seneste varslinger vedrørende stormen Knud gældende for dit lokalområde HER

Når stormen Knud i eftermiddag går i land i Nordvestjylland, kan den muligvis blive den kraftigste septemberstorm siden 1988. Det skriver TV2 Vejret.

Stormen, som ventes at have stormstød af orkanstyrke med sig, ventes at gå i land i Vest- og Nordvestjylland fredag eftermiddag, og ventes først at have raset af over midnat.

I en kort periode kan middelvinden nå stærk storm i området mellem Hvide Sande og Hanstholm, og hvis det ender med at indtræffe, så er det første gang siden 1988 at vi oplever stærk storm i årets niende måned.

Fredag eftermiddag kan vindstødene nå orkanstyrke langs dele af den Jyske vestkyst. I en kort periode kan middelvinden endda nå stærk storm, hvilket ikke er sket i september siden 1988. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

DMI har udsendt følgende varsel for Thisted, Lemvig, Vendsyssel og  Jammerbugt
Kategori 2 varsel: DMI forventer storm 25-28 m/s fra sydvest, med vindstød af orkanstyrke 33-35 m/s.

Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

DMI har udsendt følgende varsel for Morsø, Skive, Struer, Himmerland, Storaalborg og Læsø
Kategori 1 varsel: DMI forventer stormende kuling 20-23 m/s fra sydvest, med vindstød af orkanstyrke, 33-35 m/s.

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Slutteligt varsler DMI om forhøjet vandstand i Nissum Bredning. Der forventes en vandstand mellem 1.5 og 1.3 m over normal vandstand.

Foto : Ole Vognstoft

Forfatter

Related posts

Top