Kløverstier kommer til Nykøbing

Kløverstierne er et landsdækkende nyere koncept for bynære ruter, der giver masser af inspiration til at røre sig i det fri og få nye oplevelser. Tanken er at hjælpe borgere til at genopdage deres egen by eller lege turister i andre dele af landet.

Der er fire forskellige længder hhv. 2½, 5, 7½ til over 10 km, som er tilgængelige for alle. De udspringer alle i Nykøbings tilfælde fra havnen foran Morsø Turistbureau. Her slynger de sig rundt og forbinder eksisterende aktivitetsmuligheder og seværdigheder.

Kløverstierne er med til at opfylde vores ønske om at etablere en let adgang til motion og til at styrke formidlingen af natur og kultur – Michael Dahlgaard

Tilgængelige for alle
Hver af de fire ruter har en bestemt længde og farve. Kløverstierne er lavet på allerede etableret offentlige stier, og alle fire ruter er tilgængelige for alle. Derudover er der lavet afstikkere fra de ordinære ruter, hvor man kommer ud på mindre stier, og terrænet bliver lidt mere udfordrende. I Nykøbing bliver der dermed 25 km ordinær Kløverstisystem samt ca. 10 km for dem, der gerne vil lidt mere på skov- eller fjordtur.

– Kløverstierne er med til at opfylde vores ønske om at etablere en let adgang til motion og til at styrke formidlingen af natur og kultur. Derudover vil det give skoler og institutioner et godt redskab til at få børn, unge og ældre ud i det fri, fortællinger Michael Dahlgaard, viceborgmester og formand for Social og Sundhed i Morsø Kommune.

Guide via mobilen
Ruterne er desuden kobles op til applikationen Endomondo, så man kan finde ruter i en radius af 10 km og følge med via sin mobil. På udvalgte steder kan man få fortællinger om seværdigheder i nærheden eller måske et sagn fra gamle dage, som kan findes ved at scanne QR koder på nogle af ruternes pæle. Dermed lærer man sit lokalområde bedre at kende, samtidig med, at man får motion.

Samarbejde og finansiering
Kløverstikonceptet er udviklet i et samarbejde mellem Nordeafonden, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Danmarks Idræts Forbund, Dansk Firmaidrætsforbund og Friluftsrådet.

På Mors er det Morsø Fodslaw, der har taget initiativ til etableringen af Kløverstierne i Nykøbing.

Derudover er blevet til i samarbejde med Morsø Turistbureau, Handelsstandsforeningen, Morslands Historiske Museum, Kirkegården, Fuglsøparken, Morsø Kompetencecenter, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Dansk Handicaporganisation samt det Mobile Omsorgs- og Aktivitetsteam.

Kløverstierne finansieres med 28.500 kr. fra Nordeafonden via Friluftsrådet, 4000 kr. fra MOA og 4.000 kr. fra LIONS kvinder – samt der er givet arbejdskraft til etableringen fra Morsø Kommune.

FAKTA OM INDVIELSEESPROGRAMMET
Dato: fredag d. 6. november 2015
Sted : Pakhustorvet, Nykøbing

Kl. 13.45 Stemningsmusik
Kl. 14.00 Åbningstale v/Michael Dahlgaard
Kl. 14.10 En repræsentant fra LOOP laver lidt opvarmning. Alle får et æble og vand med til turen
Kl. 14.20 Michael Dahlgaard og Meiner Nørgaard klipper Kløver-snoren
Afgang på den grønne rute på 2,5 km guidet af Anne Heide
Afgang på den blå rute på 5 km ført an af Dagmar Nygaard fra Gå i Gang
Kl. 15.15 Stemningsmusik
Kløverkager og kaffe/ the
Kl. 15.30 Overrækning af præmier (sponsorerede) for de, der har deltaget i bogstavjagten på ruten
Kl. 16.30 Kløverstierne er nu indviet og klar til brug. Tak for i dag

Foto : Hans Ole Madsen

Forfatter

Related posts

Top