Klods Hans på “Tour de 100 Miles” for at samle idéer

Det er når vi bevæger os, at de gode ideer kommer. Det mener Henrik Olsen, der vil bruge sin deltagelse i årets Mors 100 Miles på lørdag til at samle så mange gode ideer for både Mors og resten af verden som muligt.

– Jeg vil benytte 100 milesløbet til – som Klods Hans på tur – med oprigtig nysgerrighed at samle op, hvad jeg møder på min vej rundt på Mors. Her har jeg brug for jeres hjælp og inspiration, siger Henrik Olsen.

Derfor inviterer han alle til at følge ham på en del af ruten rundt på Mors enten på løbeben eller på cykel.

– Har du en skæv idé, nogle tanker, holdninger og ambitioner for vores ø og samfundet som sådan, så mød mig på turen rundt. Det kan være alt – tænk på, hvad Klods Hans samlede op på sin vej, en død krage, en ødelagt træsko og noget mudder. Vi ved aldrig, hvad der kan blive til værdi, siger Henrik Olsen.

Følgecykel med postkasse
Han har følgeskab af Erik Schiøtt, der dog foretrækker at holde balancen på to hjul. Følgecyklen er udstyret med en postkasse, hvor du også på skrift kan putte dine idéer/tanker og ambitioner for Mors i.

– Hvis du ønsker at være anonym så skriv det blot på sedlen, men vi vil rigtig gerne have muligheden for at kontakte dig for at sikre forståelsen, siger Henrik Olsen.

Alle de ideer, der bliver samlet op undervejs, bliver efterfølgende samlet til et ”Mors 100 Miles manifest”.

– Hvis du vil være med på en del af turen, så send en SMS på 28 30 31 73 eller send en mail på ho@hvorsværtkandetvære.nu og giv en melding om, hvor (en adresse eller et depot) du kunne tænke dig at cykle eller løbe en lille strækning sammen med mig og Erik. Vi glæder os, siger Henrik Olsen.

Tiden er inde til at tænke nyt og anderledes
Om baggrunden for at få samlet så meget som muligt op fortæller Henrik Olsen:

– Vi er i en tid, hvor der for alvor skal tænkes nyt og anderledes. Nye tanker kommer sjældent fra oven, da store systemer har det med at køre i ring og søge løsninger ad samme vej som man plejer. Nye tanker og løsninger kommer nedefra og udefra. Dette har Mors været kendt for igennem mange initiativer – det er en del af øens DNA, slår han fast.

Henrik Olsen har ikke blot blik for Mors, men også den verden, der omgiver øen.

– Hæver vi blikket ud over vores ø, så fik vi i sidste uge et wake-up call, da videnskabsmanden Stephen Hawking, sidende lammet i sin rullestol med én eneste muskel tilbage at kommunikere med, gav os alle et klokkeklart budskab: ”Vi er den sidste generation på jorden, der har en reel mulighed for at ændre kursen, så den blå planet forbliver et sted med liv”. Dette forpligter os alle. Initiativer skal starte et sted fra, og ideerne og tankerne skal samles op som de pibler frem. Rundt omkring i verden pibler initiativer op i bevidstheden om, at der ikke alene findes løsninger fra politisk hold, når vi taler om den blå planets overlevelse. Mors er på mange måder et stykke mini-Danmark og Danmark er et af verdens rigeste og mest velfungerende samfund så det forpligter, påpeger Henrik Olsen.

Mors skal gå foran
Han ser gerne, at man på Mors går foran.

– Måske kan vi på Mors også blive kendt for, at vi her finder sammen og tager ansvar for noget der er større end simpel økonomisk vækst drevet af reptilhjernens drifter. Målet om at overlevere en ø, et land, en verden, til vores børn, der som minimum er i samme forfatning, som da vi overtog den, må være en grundpræmis. Ønsker vi at tage ansvar for mere end os selv, skal vi agere efter, at vi kun har jorden til låns i den korte tid vi er her, siger Henrik Olsen og tilføjer:

– Jeg kender ikke svarene, men føler behovet for at gøre NOGET. 26 timer er jo ikke meget at investere i en sag som denne, men sammen kan vi måske skabe noget, som vi ikke kan se nu – for det er netop, når vi bevæger os at vores kreativitet topper – derfor er 100 miles perfekt.

Se ruten her

Foto : Pinen & Plagen / Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top