Klitmøller-surfer er ny juniorverdensmester

Med en fræk finish på sidste bølge padlede den 18-årige paddlesurfer Christian Andersen fra Klitmøller onsdag aften dansk tid først over stregen ved VM i Stand Up Padling. Han kan derfor kalde sig nybagt juniorverdensmester i disciplinen technical race. Det er hans første VM-guld nogensinde.

– Jeg kan slet ikke tro, at jeg har vundet et verdensmesterskab. Jeg har drømt at vinde en guldmedalje, siden jeg kom på vandet første gang. Jeg kan ikke forstå, at det nu er sket. Det er helt sindssygt, siger Christian Andersen.

Sidste år var han tæt på, men sluttede lige uden for medaljerne. Men i år var det anderledes. Christian Andersen kom ud til den første bøje som nummer to, og dér lå han på store dele af 1,2 kilometer lange bane, der skulle padles igennem tre gange. Japaneren Tai Taguchi lå solidt på førstepladsen, men med godt 400 meter igen tog Christian Andersen en chance i bølgerne og valgte en anden rute end japaneren.

Det var en god idé, for danskeren cruisede forbi sin konkurrent og kunne med en kraftpræstation padle alene i land.

Firedobbelt verdensmester ønskede tillykke
Den danske fire-dobbelte verdensmester, Casper Steinfath, der også kommer fra Klitmøller, var den første til at tage imod Christian Andersen.

De to har opbygget et tæt venskab gennem 11 år, og Casper Steinfath var ham, der skubbede Christian ud i sin første bølge for 11 år siden.

Derfor betød det noget helt særligt for Christian Andersen, at netop Casper Steinfath var med på første række til karrierens største triumf.

– Jeg er virkelig taknemmelig over, at Casper har hjulpet mig siden dag 1. I dag varmede vi op sammen, og han gav mig en masse tips. Det er fantastisk, siger Christian Andersen.

Foto: Ben Reed/ISA

Forfatter

Related posts

Top