Klitmøller skal slå Hornbæk i badning

Først var det Kerteminde, så Skagen, dernæst Hornbæk, og nu er badestafetten givet videre til Klitmøller.

Derfor skal thyboerne med borgmester Lene Kjelgaard Jensen i spidsen vise, at de tør tage udfordringen op og hoppe i havet ved Klitmøller tirsdag den 1. juli klokken 17.

Hele 735 fra Hornbæk hoppede i havet torsdag den 19. juni og sendte derefter udfordringen videre til Klitmøller. Hvis thyboerne ikke hopper i havet inden for 14 dage, skal man betale ved kasse et ved at stille op i Hornbæk i uge 31 med tre af de bedste lokale surfere, der skal undervise hornbækkerne i sine skarpeste tricks.

– De andre badebyer har fået meget opmærksomhed ved at tage udfordringen op. Og vi vil da rigtig gerne vise Kerteminde, Skagen og Hornbæk, at vi herude på vestkysten sagtens kan følge med og ikke er bange for det kolde gys. Som kommune bakker vi selvfølgelig op om arrangementet, der sætter Klitmøller på landkortet som en rigtig dejlig badeby med Danmarks bedste surfere, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Danske badebyer lægger arm
Det hele startede i Kerteminde i maj, hvor 150 personer hoppede i vandet. Den fynske perle udfordrede dernæst toppen af Danmark, Skagen, til at følge trop. Skagen slog Kerteminde med 372 skagboer, der hoppede i havet på Grundlovsdag – med borgmester Birgit Hansen i front. Skagen sendte stafetten videre til Hornbæk, som indtil videre har rekorden med hele 735 hornbækkere, der hoppede i havet med borgmester Benedikte Kiær i spidsen.

Traditionen tro skal stafetten gives videre til endnu en badeby. Når Klitmøller har bestået udfordringen, har de valgt at give stafetten videre til Grenå. Hvis Grenå ikke tager udfordringen op, skal byen stille an med 10 friske deltagere i hajkostumer til Nationalpark Thy Marathon den 6. september 2014.

– Lad os se, hvor mange thyboer vi kan samle til at hoppe en tur i bølgen blå tirsdag den 1. juli kl. 17 i Klitmøller ved Hummerhuset, Ørhagevej 189, 7700 Thisted, lyder opfordringen fra Lene Kjeldgaard Jensen, der selv springer i bølgen blå !

Følg arrangementet på Facebook.

Forfatter

Related posts

Top