Klimatorium vinder prisen som ”Årets byggeri”

Danmarks Internationale Klimacenter, Klimatorium i Lemvig, er blevet kåret som Årets Byggeri 2020, der er er den danske byggebranches største hæderspris.

Hos de to bygherrer, Lemvig Vand og Lemvig Kommune, blev nomineringen af Klimatorium til Årets Byggeri tidligere på året modtaget med stor glæde. Med titlen er glæde blevet til begejstring.

– At dommerkomiteen ser Klimatoriet i Lemvig som Årets Byggeri i hele landet, gør mig som borgmester rigtig stolt over vores flotte bygning . Mange har bidraget til byggeriet og har en andel i det flotte resultat. Stor ros til alle. Vi har fået en ikonisk bygning, der sætter Lemvig på landkortet, og som sætter en flot ramme om fremtidens klimaløsninger, siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune.

Steffen Damsgaard, bestyrelsesformand for Lemvig Vand, deler borgmesterens glæde og begejstring for hædersprisen.

– Jeg er begejstret over den fine hæder, Klimatorium får. Jeg vil også takke alle, der har været med i byggeriet og bidraget, ikke mindst håndværkerne. Klimatorium-bygningen bliver på fornemste vis både hjemsted og arbejdsplads for Lemvig Vand, men samtidig også et nationalt og internationalt klimacenter, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:

– Vores fælles anstrengelser har båret frugt på mange planer. Vi har en fantastisk bygning, der bliver en inspirerende ramme for de eksperter, rådgivere, undervisere og medarbejdere fra universiteter og virksomheder, som sammen med interesserede borgere, får deres daglige gang i bygningen, og vil skabe fremtidens bæredygtige klimaløsninger.

Begrundelse
Dommerkomiteen peger i sin begrundelse blandt andet på, at det er lykkedes at ”skabe et videns- udstillings- og innovationscenter i Lemvig”.

– Der handles lokalt og tænkes globalt. Det er at tænke på fremtiden og på bæredygtig drift. Og det sker i skøn samklang mellem det private og det offentlige, i en række partnerskaber, som allerede er meget tydelige og omfattende, lyder det bl.a. i begrundelsen.

Dommerkomiteen skriver videre, at det er lykkedes af få mange med i Klimatorium-projektet, og at det er vigtigt for succes i fremtiden.

– Energien er der i Lemvig. Der er allerede gjort meget, for eksempel med et kæmpe klimasikringsprojekt ved havnen, med boliger tæt på. Nu er Klimatorium der også, og kommer til at spille en vigtig rolle i et langsigtet løft, slutter begrundelsen.

Forfatter

Related posts

Top