Klimaalliancen Thy er klar med anbefalinger

Klimaalliancen Thy er nu klar til at offentliggøre en række anbefalinger til, hvilke håndtag der skal skrues på, hvis Thy skal vise vejen og reducere CO2-udslippet med 70 procent inden 2030.

Det fortæller Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted Kommune, som er medlem af Klimaalliancen Thy.

– Det bliver hurtigt meget abstrakt, når man taler om en CO2-reduktion på 70 procent. Derfor har vi i Klimaalliancen Thy formuleret en række resultater og anbefalinger, der synliggør, hvilke forandringer det nationale klimamål egentlig kræver af os, siger hun.

De anbefalinger bliver offentliggjort tirsdag den 14. september fra kl. 14.30-18.00 i Teutonersalen, Ringvej 32, 7700 Thisted.

Her kan alle interesserede møde op og blive klogere på, hvordan fremtidens grønnere Thy kan se ud – og ikke mindst hvordan vi når derhen.

– Vi kan ikke blive ved med at gøre, som vi gjorde i går, når vi skal løse fremtidens klimaudfordringer. Vi er nødt til at finde innovative måder at arbejde sammen om udfordringen på. I Klimaalliancen Thy har vi identificeret en vej til 70 procents reduktion af CO2, samtidig med at nye grønne arbejdspladser kan skabes, og eksisterende fremtidssikres. Det, synes vi, er værd at arbejde for, lyder det fra Lars Peter Christiansen, der er formand for Klimaalliancen Thy.

Til arrangementet vil du blandt andet kunne opleve Lars Peter Christiansen, formand Klimaalliancen Thy, Lene Espersen fra Green Hub Denmark, Anna Fenger Schefte, Journalist og forfatter, Anne Højer Simonsen fra Dansk Industri, Henrik Lund fra Aalborg Universitet, Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune og Nina Bendixen, vejrvært og klimajournalist.

Tilmelding til arrangementet skal ske senest mandag den 13. september 2021 og foregår via www.klimaalliancenthy.dk.

Der er et begrænsede antal pladser på dagen og tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Partnerne i Klimaalliancen Thy:

  • Fjordland
  • Thy-Mors Energi
  • Thisted Vand
  • Thisted Varmeforsyning
  • Dansk Industri Thy/Mors
  • Port of Hanstholm
  • Thisted Kommune

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top