Klar til julepremiere på Limfjordsteatret

Der er gyldne kugler i både juleudsmykning og forestilling, når Limfjordsteatret den 24. november kan slå dørene op til en udsolgt urpremiere på ”Manden med de gyldne kugler”.

Som titlen antyder, er årets juleforestilling inspireret af James Bond-universet. Men hvor det var en mørk og dyster James Bond, som for nylig rullede over biograflærrederne, er det langt fra tilfældet på Limfjordsteatret.

Her får specialagent Bang, Jens Bang, til opgave at redde De Gyldne Kugler ud af kløerne på den magtsyge superskurk, Doktor Professor Halvhår – og dermed redde julen.

– Man kan roligt sige, at vi har valgt at gå i en anden – og noget mere humoristisk – retning. Med et tvist af jul. Og vi håber, publikum vil gå herfra med et smil om læben, siger teaterdirektør Gitta Malling.

Ligesom de foregående år er det teatrets huspoet, Lasse Popp, som har skrevet det veloplagte manuskript, der også involverer dobbeltagent Natishja Sashias, Stilhedens Krigere og De Leende Pygmæer og en hel del flere.

Dobbeltagent Natishja spillet af Pernille Nedergaard Haugesen. Foto: Lars Horn, Baghuset

Hvor der sidste år kun var to medvirkende i årets juleforestilling ”Den endeløse eftermiddag”, er rollelisten denne gang betydelig længere og består af tre professionelle skuespillere fra Limfjordsteatret samt ti andetårs-elever fra Akademi for Scenekunst. Lasse Popp selv spiller Doktor Professor Halvhår, mens skuespiller Asger Kjær, som også er ansvarlig for talentuddannelsen og fast ankermand for de unge talenter, har fået helterollen som Jens Bang. Dobbeltagent Natishia spilles af performer Pernille Nedergaard Haugesen, som i sommer flyttede til Thy for at blive en del af Limfjordsteatrets nye teaterhus i Thisted.

Marlene Smith, er instruktør og har efterhånden været involveret i adskillige forestillinger på Limfjordsteatret, blandt andre sidste års juleforestilling ”Den endeløse eftermiddag”, “Ulvehøjen” og “Vil ikke forstyrres”. Teatrets tekniske chef, Kim Fast Jensen, er scenograf – ligesom han også har været det på mange tidligere forestillinger – senest ”Noget om antihelte” og ”Jul i den gamle havenissefabrik”.

Eneste skår i glæden er, at corona-virus igen er blusset op.

– Vi havde håbet, den ikke skulle spille nogen rolle i år, men forventer at kunne gennemføre både forestillinger og vores efterhånden faste tradition med servering af julebuffet fra t’bords. Til gengæld må vi bede publikum møde op med gyldigt corona-pas og sørger selv for at spritte godt af i hele huset. Skulle der komme flere restriktioner den kommende tid, følger vi naturligvis også dem, siger Gitta Malling.

Der er stadig ledige billetter til de fleste aftener og de to eftermiddagsforestillinger på www.limfjordsteatret.dk.

”Manden med de gyldne kugler” spiller 24., 25. og 26. november samt 2. og 3. december kl. 19:30. Dertil kommer to lørdage med eftermiddagsforestillinger den 27. november samt 4. december kl. 14.

Forfatter

Related posts

Top